Magyar Péter kérésére sokan tüntetnek a NER ellen

HírKlikk 2024. április 6. 14:35 2024. ápr. 6. 14:35

Nagy várakozás előzte meg az egyik oldalon, s minden bizonnyal ugyanekkora aggodalom a Magyar Péter által szombat délutánra – Nemzeti Menet és demonstráció egy új Magyarországért néven meghirdetett – tüntetést. Legalább százezer felvonulót vártak a rendezvényre. Magyar Péter előzetesen azt mondta, hogy számos konkrét részletet el fog árulni a terveiről, s arról is, kik állnak mellette. Azt már reggel megtudhattuk, hogy átvett egy egyesületet és annak keretében is folytatja a munkát.

Már a kezdési időpont előtt szépen gyűltek a résztvevők a Magyar Péter által  meghirdetett tömegdemonstrációra. A menet élén egy „Talpra magyarok! Ne féljetek!” feliratú molinót tartva Magyar Péter és társai haladnak. Rengeteg a magyar zászló, s ahogy korábban kérte Magyar, sokan a helységük nevét mutató táblát tartanak a magasba. A tüntetés alaphangját már az induláskor megadta: a „Mocskos Fidesz!”, illetve a „Nincs jobb, nincs bal, csak magyar!” skandálása. 

Mint az már előzetesen a közösségi platformokon megjelenő bejegyzésekből, kommentekből is kiderült, rengetegen érkeznek vidékről, sőt, külföldről is. Nagy az összefogás: telekocsi-közvetítéstől kezdve a vasúti és közúti közlekedési információk megosztásán át, különféle jótanácsokig számtalan módon segítik egymást a tüntetésre igyekvők.

A felszólalókról és a megjelentekről sokat a tüntetést megelőzően nem lehetett tudni, minden esetre Magyar Péter előzetesen közölte, hogy mások is ott lesznek mellette a pódiumon. Annyi bizonyos, hogy Magyar Péter mellett Nagy Ervin is szerepet vállal (bár ez utóbbi vélhetően ezúttal nem fog szavalni). Politikusok is jelezték részvételüket – névvel a többi között a párbeszédes Tordai Bence és Mellár Tamás, az előbbi úgy fogalmazott a közösségi oldalán, hogy „kint leszek, mert ebben a rezsimben egy ellenzéki képviselőnek meggyőződésem szerint támogatnia kell mindazt, ami közelebb visz a rendszerváltáshoz, egy demokratikus Magyarországhoz”. A művészeti életből is vannak új csatlakozók, Noár a Facebookra feltett videójában azzal indokolta a részvételét, hogy  „úgy látom és érzem, hogy ez az egyetlen esélyünk, hogy leváltsuk a Fidesz rendszerét......mert nincs más politikai alternatíva, amely valós veszélyt jelentene a NER-re”. Közéleti személyek is jelen vannak. Raskó György agrárközgazdász, az Antall-kormány egykori agrár-államtitkára például vidékről jelentkezett be reggel, s tudatta: huszadmagával indul a tüntetésre.

Azt is tőle tudhattuk, hogy nagyon nagy készültség előzte meg a tüntetést, mint írta: „Vidékről özönlenek Budapestre a rendőrbuszok. Az M7-en vagy tízzel találkoztam”. Magyar Péter egyébként – ahogy arról mi is hírt adtunk – a ma délutáni demonstrációra időzítve, elindította a mozgalmának a honlapját. A „Talpra Magyarok” információkat kínál a mozgalomról magáról, lehetőséget kínál azoknak, akik csatlakozni szeretnének hozzá, s azoknak is, akik valamilyen formában támogatnák azt. A mozgalom alappillére a Legyél a változás! Egyesület, amit megszerzett a korábbi jogtulajdonosoktól. Az ajánlata egy centrista erő létrehozása.

Megtelt a Kossuth tér, sokan kirekedtek, a környező kis utcákban is látni az embereket. 

Magát a „műsort” – az eseményt celebráló felvezetése után – nem kis szimbolikával a Polip című sorozat (élő) zenéjével indították, a kivetítőn az elmúlt harminc év és a jelen politikusai – köztük fideszes és ellenzéki politikusok – képeit felvillantó videó ment.

Csatlakozott a Nemzeti Menethez és elsőként a Kossuth Díjas Bálint András lépett a színpadra, s elszavalta – mindannyiunk egyik legkedvesebb versét – Radnóti Miklós Nem tudhatom című művét. 

Ezután Nagy Ervin olvasott fel – időnként elérzékenyülve – részleteket a külföldön élő magyarok leveleiből. Ausztriából, Belgiumból, Nagy Britanniából, Németországból.

A következő felszólaló külföldről érkezett haza, mégpedig Svájcból. A 33 éves, nyolc éve külföldön élő, civilként felszólaló Keresztesi Péter, aki arról beszélt, hogy két napja még nem gondolta volna, hogy itt most beszélni fog. Sorolta, hogy honnan érkeztek résztvevők a tüntetésre, közte „egzotikus helyekről”, azért jöttek haza, mert úgy vélik, Magyarország jövője a tét. Eltávolodott, leszakadt és izolálódott Magyarország – ezt külhoni magyarok is érzik, látják, s azt is, hogy itthon minden egyre rosszabb és rosszabb. „Hogy van a diktátor vezetőtök?” – ezt a kérdést mindig megkapja, amikor mondja, hogy magyar.

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármester volt a következő szónok. 2019 óta civil jelöltként látja el a polgármesteri feladatokat, a saját bőrén tapasztalta, milyen a rendszer, s látta, hogy a színfalak mögött milyen politikai paktumok és háttéralkuk vannak. Beszédében kikelt a politikai elit ellen, nem kímélve az ellenzéket se, „füstös budapesti szobáról” beszélt, s hangsúlyozta, hogy a céljuk, hogy minél több civil jusson be az önkormányzatokba.

Nagy János szerint, aki nem hű csicskája a hatalom gépezetének, annak vége. Szerinte megzsarolta őt a DK, majd hozzátette: nincs Orbán Gyurcsány nélkül, ezek ugyanazok. „Nem mentem bele a politikai zsarolásokba, sem abba, hogy egy füstös szobában mondják meg, mi történjen a kisvárosban.”

Tar Zoltán, református lelkész is felszólalt, aki elsőként kért bocsánatot a bicskei erőszak áldozataitól.

Úgy fogalmazott, a reformátusok meg fogják oldani a Balog-ügyet. Tar Zoltán ezután Gulyás Gergelyt idézte, aki korábban kijelentette „egészséges keresztény egyházak nélkül nincs egészséges társadalom”. A lelkész szerint beteg a társadalom, és ebben kiemelt felelősségük van az egyházaknak.

A kegyelmi ügyről azt mondta, elfogadhatatlan, amit Balog Zoltán tett és az is, ahogy az ügy kirobbanása óta viselkedik. „Mi, reformátusok, meg fogjuk oldani a Balog-ügyet”, ígérte.

A Europe együttes „Végső visszaszámlálás” című dalára állt színpadra Magyar Péter

Mostantól semmi sem lesz úgy, ahogy eddig volt – kezdte beszédét Magyar, aki szerint mától visszavettük nemzeti jelképeinket és kifejezéseinket. Nemzeti menetről beszélt, hazafiak százezreiről, akik ma a nemzet főterére mentek. Mint mondta, február 10-én tele kétségekkel ment be a Partizánhoz, egy hét múlva több százan álltak mellé, március 15-én pedig 50 ezren voltak és ma több százezren vannak vele. Szerinte ez ad reményt, hogy lehet másfajta Magyarországot építeni. Bevallotta, volt itt a téren 2022. március 15-én, a Békemeneten.

Magyar azt mondta, „ma rajtunk az egész nemzet és a világ szeme is”.

Feltette a kérdést: „Igazat mondtak nekünk pár éve? Tényleg előre megyünk, nem hátra?” Magyar szerint több mint húsz év azzal telt, hogy a választott vezetők egymás ellen uszítottak minket, ahelyett, hogy engedték volna, hogy összefogjunk, de ennek most véget vetünk – fogalmazott. „Mi magyarok összefogunk” – mondta. A Talpra Magyarok közösségében nem számít, hogy valaki konzervatív, liberális, vagy bármi – tette hozzá.

Beszélt arról, hogy a média nem foglalkozik a mai megmozdulással sem, ahogy eddig sem hívták be a TV2-be, a HírTv-be. Magyar Péter felszólította a közmédia vezetőit, hogy hagyják abba a hazudozást, és élő adásban mondhassa el, miként képzeli el az új Magyarországot.

„Hisz abban valaki, hogy a Fidesz-tag Polt Péter pártatlan végzi a munkáját? – tette fel a kérdést. „Hallod-e te Polt Péter, hogy mit üzen a magyar nép?” – folytatta Magyar, aki azt is tudni szeretné, mikor fogja meghallgatni az ügyészség tanúként az érintett minisztereket és a miniszterelnököt?

Magyar szerint a nép továbbra is várja a választ ezekre a kérdésekre:

  • Igaz-e, hogy Schadl György Rogán Antal embere volt?
  • Igaz-e, amit Varga Judit állított, hogy Völner Pálnak már a hivatalos meggyanúsítás előtt szóltak, hogy nyomozás zajlik ellene?
  • Igaz-e, hogy Rogán Antalék belenyúltak a Schadl-Völner-iratokba?
  • Hogyan vizsgálja ki az ügyészség azt, hogy történt-e ilyen eset az ügyészségi nyomozóknál?
  • Hogy mondhatja az ügyészség, hogy valami nem lehetséges, ha meg sem hallgatják az információkkal rendelkező kormánytagokat?
  • Mikor fogja meghallgatni az ügyészség tanúként az érintett minisztereket és utána a miniszterelnököt?
  • Igaz-e az miniszterelnök úr, hogy a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget?

Magyar Péter bejelentette, elindult a Legyél a változás Egyesület, és lehet támogatni közösségi munkával és anyagiakkal. Hozzátette, nemsokára bejelenti azt a pártot, amellyel elindul az EP-választáson. Ehhez ajánlásokat vár az emberektől, kit látnának szívesen képviselőként.

Az atombomba mi vagyunk, a magyar nép – válaszolt arra, hogy sokan kérdezik tőle, lesz-e még atombombája. Szerinte a változást, ne csak tőle várják, ő csak egy szikra, és nem lesz elég a fotelekből kommentelni. „Fel kell szabadítani Magyarországot” – mondta, de hozzátette, ez csak közösen fog sikerülni. Akik 2010-ben Orbánra szavaztak, arra voksoltak, hogy bár Keletről jön a gáz, de Nyugatról a béke – fogalmazott. Szerinte Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc párosa a magyart a magyar ellenségévé tették.

Magyar Péter azt ígérte, oktatási, kulturális és esélyegyenlőségi minisztérium lesz és „az első napon feloszlatjuk a KLIK-et, és visszavesszük az iskolákat, hogy a fenntartó ne egy gigászi bürokratikus szörny legyen” – tette hozzá. Szerinte, „aki ma egy zsákfaluban születik, az jó eséllyel ott is fog meghalni, mert rosszabb esélyei vannak a kitörésre az oktatással, mint ötven évvel ezelőtt.”

Könnyebb lett volna ott maradni, ahol a hatalom és a végtelen pénz van, ha azt akarta volna, ott maradt volna – jelentett ki Magyar Péter. A hatalom árulásában nem akar tovább bűnrészes lenni – fogalmazott. Szerinte a lejárató kampányban nem tőle félnek, hanem a tanároktól, de még a színészektől is.

Rogán Antalnak alkut ígért, amennyi pénzt a hazaszerető magyarok megfélemlítésére költenek, annyi pénzt adjanak a bicskei áldozatoknak, és ezt a pénzt személyesen Orbán Viktor és Rogán Antal adja át nekik. És nyilvánosan kérjenek bocsánatot, amiért nem tudták megvédeni őket.

Szerinte humoros, hogy az a Deutsch Tamás vezeti a Fidesz EP-listáját, aki azt mondta, hogy a Fidesz legfontosabb programpontja, hogy megszüntesse a brüsszeli korrupciót. Szerinte erős, szuverén Magyarországra, illetve erős és szuverén nemzetállamokon nyugvó Európai Unióra van szükség. Le kell zárni a jogállamisági vitákat. Haza kell hozni a visszatartott uniós forrásokat és csatlakozna az Európai Ügyészséghez, valamint zéró toleranciát hirdetne a korrupcióval szemben – sorolta a feladatokat.

Magyar Péter szerint június 9. sorsdöntő nap lesz, ami hosszú időre meghatározhatja az ország sorsát. Azt ígérte, jövő héttől két hónap alatt bejárja az egész országot, még a kistelepüléseket is.

Magyar Péter a tüntetés végén bejelentette, hogy a következő megmozdulás anyák napján lesz, május első vasárnapján.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom