Magyarország saját érdekei ellen cselekszik

HírKlikk 2019. augusztus 8. 17:53 2019. aug. 8. 17:53

Az emberi jogok az egész világon háttérbe szorulóban vannak az értelmetlen nacionalizmus miatt. Ez különösen jól tetten érhető Magyarországon, amely venezuelai menekülteket fogad be, de csak olyanokat, akik magyar származásúak. Amikor Magyarország azzal utasítja el a menekültek befogadását, hogy meg akarja védeni a magyar identitást, nem csupán lerázza a menekültekkel kapcsolatos felelősségét, és nem csupán sérti az emberi jogokat, hanem saját jól felfogott érdeke ellen cselekszik - írta a Modern Diplomacy nemzetközi véleményportál. 

A BBC és a Reuters szerint a venezuelaiak esetében mindössze mintegy 350 emberről van szó, és az egész akció csak szépségtapasz-taktika, hogy a magyar kormány úgy tegyen, mintha eleget tenne nemzetközi kötelezettségeinek, és tiszteletben tartaná az emberi jogokat, miközben a szerb határon továbbra is megtagadja a belépést a menedékkérőktől.

Mindez Orbán Viktor miniszterelnök vezetése alatt történik, aki az egész kampányát a migráció-ellenességre építette - írta a szerző, megállapította, hogy a máshonnan érkező menekültek nem részesülnek ugyanabban a támogatásban, mint a venezuelaiak, és részletezi a szerb-magyar határon fenntartott lehetetlen állapotokat az ott lévők éheztetéséig.

Amikor Magyarország azzal utasítja el a menekültek befogadását, hogy meg akarja védeni a magyar identitást, nem csupán lerázza a menekültekkel kapcsolatos felelősségét, és nem csupán sérti az emberi jogokat, hanem saját jól felfogott érdeke ellen cselekszik. Magyarországon, mint sok más államban is, csökken a népesség. A legértelmesebb megoldás a problémára számos kutató szerint a nagy szaporodási arányt mutató fejlődő országokból érkező migránsok befogadása lenne, akik növelnék a keresőképesek számát, hozzájárulnának a gazdasági növekedéséhez, az egészségügy fejlődéséhez és a katonai erő növekedéséhez.

Az ENSZ által összeállított, jelenleg ismert adatok értelmében a következő négy évtizedben a fejlett országok demográfiai súlya mintegy 25 százalékkal csökken majd, megfogyatkozik a munkaerő, a lakosság számának növekedése a legszegényebb - zömmel muzulmán - országokra koncentrálódik majd. Ott nincs meg a képzés és a munka lehetősége, és ezért a maihoz képest hatalmas migrációs hullámok indulnak majd. Orbán kormánya azt reméli, hogy migránsok nélkül is elérheti a népesség növekedését, és új családpolitikát vezetett be. Magyarországon azonban a gyermekszülési hajlam nem az egyetlen oka a népesség csökkenésének: 2006 óta közel egy millióan vándoroltak ki, és csak kevesen tértek vissza. 

A cikk ismertette a Publicus felmérését arról, hogy miért mennek el a fiatalok. Majd  felvetette: ha elmennek, ki fogja fenntartani az ipart és a mezőgazdaságot, ki fog adót fizetni, ki fog a katonaságnál szolgálni?

„Magyarország számára az lenne az egyetlen érteles megoldás, ha elfelejtené a nacionalizmust, amely csak kevesek befogadását teszi lehetővé, a sokakat pedig távol tartja az országtól. Ellenkező esetben továbbra is fogyatkozik majd a népesség, és ez tovább gyengíti az ország gazdaságát. „A nacionalista értékek további erőltetése irracionális. És Magyarország nem áll egyedül ezzel az értelmetlenséggel. A világ számos országa bevándorlás-ellenes retorikát folytat, noha szüksége lenne a bevándorlókra, hogy kiegyensúlyozza a népességet, amely folyamatosan öregszik, és ezért egyre kisebb részben járul hozzá a gazdasághoz. Orbán mondhatja, hogy a bevándorlás olyan, mintha a magyarok megadnák magukat, de jelen esetben a megadás szükséges, ha azt akarja, hogy fennmaradjon a nemzete” - írta a szerző. 

Forrás: Hírklikk