Mándoki Lezli nem kér pénzt, de ha Orbán ad neki a közösből, elfogadja

Föld S. Péter 2020. szeptember 21. 18:15 2020. szept. 21. 18:15

„Nem értek a pénzhez, nem is foglalkozom a dolgok menedzsment vagy üzleti részével. Megpróbálom azt adni a közönségnek, amit szeret, és amit én is szeretek. Ami összeköt, az a releváns, ami értékes és maradandó.” Ezt mondta egykori hazánkfia, az idegenbe szakadt Leslie Mandoki az Indexnek nyilatkozva. Vagyis, nem az Indexnek nyilatkozott, mert az Index hamarosan Telex néven indul, hanem annak a portálnak, amely az Index néven működik, de nyomokban sem tartalmaz Indexet.

Mándoki Lászlóról viszont elmondható, hogy nyomokban sem tartalmaz egy pénzéhes zenészt. Ő csak kapja a pénzt, amint azt a Hírklikk is megírta nemrégiben, 2013 óta mintegy kétmilliárd forintot kaszált a magyar kormánytól. De ő nem kért soha pénzt Orbán Viktortól, akivel egyébként jó barátságban vannak, csak elfogadta, ha a barátja megdobta lóvéval. Nem akarta Orbánt megbántani, hogy is adta volna elő magát, ha visszautasítja egy ilyen kiváló ember pénzügyi közeledését.

Mándoki saját közlése szerint, nem ért a menedzsmenthez, nem is érdekli, mert egy igazi művész, akit csak a zene érdekel, a többi a pénzemberek dolga. Mármint, hogy szerezzenek neki pénzt, minél többet, lehetőleg.

Mándoki Lászlót nemcsak a pénz nem érdekli, de a valóság is gyakran hidegen hagyja. Öt évvel ezelőtt, 2015 augusztusában, az ATV-nek nyilatkozott. Akkor nem arról beszélt, hogy mennyire nem érdekli a pénz, hanem, hogy őt mennyire üldözték Magyarországon. 

Igazmondó Mándoki Laci bácsi elmesélte a nézőgyerekeknek, hogy 1975-ben hagyta el Magyarországot. Azért migrált Németországba, mert nem tudta elviselni, hogy Magyarországon mindennapos volt a kínzás, és a határon történő lelövés. Az Igazmondó Mándoki Lacit bácsit is mindennap kínozták, és volt olyan nap, hogy többször is lelőtték a határon. De Igazmondó Mándoki Laci bácsi nem adta fel, mert neki már akkor is céljai voltak az életben. 

És most elmondhatja, hogy elérte, amit mindig is szeretett volna. Ismert zenész lett, szűk körben világhírű, akinek nem kell pénzzel foglalkoznia, mert a barátja, Orbán Viktor, mindig juttat neki valamennyit a magyar adófizetők által összedobott suskából.