Már a konzervatívok is Donald Trumpot teszik felelőssé a kongresszusi vereségekért

HírKlikk 2022. november 12. 14:10 2022. nov. 12. 14:10

Saját szavazói szabadulnának meg a korábbi amerikai elnöktől, amiért a republikánusok jelöltjei országszerte kudarcot vallottak az amerikai félidős választásokon.

Sokan ezt úgy értékelték, hogy a GOP-nak (Grand Old Party) ideje továbblépnie Trumptól, aki szokatlan jelölteket támogatott, és akik a könnyű győzelmekből szoros versenyeket, a szoros versenyekből pedig vereségeket csináltak – fogalmaz a Foxnews cikke alapján a Blikk.

„A konzervatív és GOP-csatornáimon minden bejegyzésben olyan dühöngés megy Trump ellen, amilyet még soha nem láttam" – írta Michael Brendan Dougherty, a National Review vezető írója a Twitteren.

„Soha nem volt még gyengébb" – jegyezte meg a RealClearPolitics riportere. Phil Wegmann szerint DeSantis hatalmas győzelme után „szabad a pálya” 2024-es elnökjelölti indulása előtt.

Trump egyes hírek szerint megpróbálta elriasztani DeSantist attól, hogy 2024-ben induljon az elnökválasztáson. A szavazás előtt úgy vélekedett, nagyon árthatna magának és nem tenne jót a pártnak.

Forrás: Blikk