Már Eszékre is csak repülővel hajlandó utazni Mészáros

HírKlikk 2021. május 16. 13:35 2021. máj. 16. 13:35

„Még a magyar propagandasajtó sem verte nagydobra, hogy a Gázszerelő a manipulált közbeszerzéseken szerzett pénzből lakókonténereket adományozott a horvátországi földrengés után lakás nélkül maradtaknak. Az meg már pláne csak egy rossz vicc, hogy az ezt bejelentő protokolleseményre utazva, a Felcsút-Zágráb távolságot (autóval 3 óra 20 perc, autópályán) a felső kategóriás luxus repülővel tette meg” – írta legfrissebb Facebook posztjában Hadházy Ákos.

Mészáros Lőrinc magyar nagyvállalkozók csoportjával juttatott el adományokat Horvátországnak, amiről akkor (április második felében) az Origo is beszámolt. Az azonban már csak a HINA horvát hírügynökség tudósításából derül ki, hogy a magyar kormány adományához csatlakozott Mészáros és más cégek. Fényképeket az átadásról Hadházy Facebook posztjában láthattunk, miként onnan tudhattuk csak meg, hogy Mészáros repülőgéppel utazott Horvátországba.

Mint a független országgyűlési képviselő írja: Mészáros a konténerek hivatalos átadása után még aznap átugrott Eszékre megnézni a horvátországi focicsapatát, aztán irány haza Budapestre. „Nehéz a tolvajok élete, mert másnap a repülő ismét Eszékre ment (Felcsút-Eszék: 3 óra autóval)”.

A két repülős kör költsége ezzel a repülővel alsó hangon 7-8 millió forint lehetett, ebből a pénzből vehetett volna még két-három konténert. Persze, hogy az állítólag 360 millióba került konténerekből mennyit fizetett ő, azt nem tudni, mert a beszámolók szerint a konténereket 23 magyar cég adta. „Természetesen adományozni szép dolog. De azt elcsalt közbeszerzésekből finanszírozni és ehhez luxus repülővel kiugrani a szomszédba minimum visszatetsző” – írja Hadházy, egy példán illusztrálva azt, hogy mennyit jelentett ez a költség Orbán barátjának. „Ha az összeg felét valóban a Gázszerelő állta, akkor azt a pénzt hozzávetőleg egy nap alatt kereste meg (utána lehet számolni, tavaly rossz éve volt, csak 70 milliárddal nőtt a vagyona). Olyan, mintha Ön 5000 forintot adományozott volna”.

Forrás: Facebook