Máris támadja a tegnap elhunyt Bogdán Lászlót a terrorista Budaházy testvére

Harkai Péter 2020. július 15. 15:36 2020. júl. 15. 15:36

Nem pontosan érthető, hogy milyen motivációból, de „megemlékezett” a terrorizmus vádjával elítélt Budaházy György testvére is az egy napja elhunyt cserdi polgármesterről. Nem kellett volna. Sőt: feszültség gerjedt az ORÖ és a Roma Tagozat között is.

Az Országos Roma Önkormányzat szégyene tovább folytatódik Bogdán László halálával kapcsolatban is – áll a Roma Tagozat Civil Szervezet közösségi oldalára ma délelőtt kikerült posztban. A szervezet állítja: az ORÖ nem tekinti saját halottjának Bogdán Lászlót. 

Egy videóposztban igyekeznek bizonyítani, hogy nincs fekete zászló kitűzve az ORÖ Dohány utcai székházára, valamint az országos roma szervezet szemére hányják, hogy még megemlékezést, gyertyagyújtást sem szerveznek Bogdán László emlékére, mindössze egy pár soros „rideg hangvételű közleményt” adtak ki tegnap délután a halálhírrel kapcsolatban. Ezzel szemben, egy hosszú közleményben taglalták, hogy a keddi, hosszan elhúzódó tárgyalások alatt miben nem tudott megegyezni a Firosz, a Lungo Drom meg a többi szervezet. 

„Nekünk, romáknak,  Bogdán László emléke a fontos, nem az ORÖ jól lakott, terebélyesedő cellakoalíciójának a vergődése. Szégyen és gyalázat, hogy az ORÖ elnöke, Agócs János, néma maradt Bogdán László halálával kapcsolatban” – írja közösségi oldalán a történtekkel kapcsolatban a Roma Tagozat civil szervezete.

Mindeközben a terrorcselekményért jogerősen elítélt Budaházy György nővére, Budaházy Edda is úgy érezte, véleményt kell nyilvánítania Bogdán László halála kapcsán. Tulajdonképpen semmi meglepő nem történt – önmagához méltó posztjában az alábbiakban kommentálja a tragédiát:

„A cigányság tragédiája az, hogy amikor egyikük-másikuk kikapaszkodik és feljut egy szintre, egyből otthagyja népét és beáll a magyarok közé – és mi befogadjuk –, ahelyett, hogy a sajátjait emelné fel. Cserdi polgármestere nem ilyen volt, húzta, vonta, nevelte a cigányait és ezért tisztelem. De nem felejtem el azt sem, hogy az igazi magyarokat nem szerette, sorskérdéseink, nehézségeink, küzdelmeink hidegen hagyták, példaképeink, szimbólumaink, történelmi nagyjaink ellen ha tehette, szót emelt.

Gyászoljanak hát a cigányok.”