Márki-Zay: Aki az összefogás ellen beszél, az a hatalom érdekeit szolgálja

HírKlikk 2019. február 24. 16:42 2019. feb. 24. 16:42

Vasárnap délután 2-től tartotta zászlóbontó rendezvényét a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM), amelyet Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere hirdetett meg tavaly ősszel. A bemutatkozó eseményen felszólalt Hadházy Ákos és Lukácsi Katalin, a mozgalom elnökségi tagjai, illetve Márki-Zay, a mozgalom vezetője.

Márki-Zay arról beszélt, hogy fontos, hogy a tisztességes emberek vállalják a közszereplést. Sokan vannak, akik félnek kiállni és tenni valamit, mert félnek a pártállamtól, de a hódmezővásárhelyi polgármester azzal biztatta őket, hogy amikor az unokájuk a történelem könyvet fogja lapozgatni, csak az fog számítani, hogy kiálltak-e a hazájukért.

"Az élet nem egy számítógépes játék, ahol ha kudarcot vallunk, kapunk egy új küldetést. Egy életünk és egy hazánk van, vállaljátok ezt a hivatást!" - jelentette ki. 

A politikus a fiataloknak üzenve azt mondta, hogy vállaljanak gyereket, de ne azért, hogy kevesebb adót fizessenek, hanem mert ez a legnagyobb öröm az életben. A NER-t Magyarország ezeréves történetének legkorruptabb rendszerének nevezte, Orbán Viktort pedig egy gonosz, a gyengébbeket vegzáló iskolásnak nevezte, akit akkor lehet elzavarni, ha sokan szembe szállnak ellene az osztályteremben. 

Márki-Zay szerint összefogással legyőzhető a megfélemlítés a korrupció, nem véletlenül retteg ettől a hatalom. A mozgalmuk azt akarja elérni, hogy az önkormányzati választásokon minden városban megvalósuljon a hódmezővásárhelyi példa, és csak egy jelölt álljon szembe a Fidesz jelöltjeivel.

A polgármester kitért arra, hogy aki az összefogás ellen beszél, az a hatalom érdekeit szolgálja, majd megjegyezte:

"a hatalom a mi sorainkba is be fog építeni árulókat, de nagyon fontos, hogy semmi áron ne hagyjuk ezt az összefogást megakadályozni."

Forrás: Hírklikk