Márki-Zay: Az ellenzéki egység megtartása létfontosságú

HírKlikk 2021. október 17. 18:40 2021. okt. 17. 18:40

Az eredményvárójára igyekezve tett hitet a politikus az ellenzéki összefogás mellett.

Optimizmussal töltik el az eddig befutott eredmények Márki-Zay Pétert, aki a budapesti Anker közbe meghirdetett eredményvárójára megérkezve, válaszolt az újságírók néhány kérdésére. Az ő összesítése is egybevág az előválasztási bizottság által közölt adatokkal, vagyis 59 százalék körül tart most ő, míg 41 százalékot kaphatott Dobrev Klára.

Értékelése szerint vidéken egy hajszálnyival jobban szerepelhet Dobrev, míg Budapest egyértelműen a hódmezővásárhelyi polgármesteré. Márki-Zay pozitívumként értékelte, hogy nagyobb legitimációt ad, hogy a második körben ketten maradtak, így valaki biztosan több voksot kap, mint 50 százalék, a mostani eredményt elfogadná végeredményként is. 

„Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy az ellenzéken belüli egység mindkettőnk számára létfontosságú. Én tegnap este felhívtam Dobrev Klárát, és az eredményektől függetlenül, megbeszéltük azt, hogy csak együtt fogunk tudni tovább dolgozni” – reagált arra a felvetésre, mennyire fogja segíteni az esetleges közös munkát az adok-kapok, ami a kampányban Dobrevvel való viszonyát jellemezte. Azt nem tudta megmondani, közös színpadon szerepelnek-e majd október 23-án, mert erről még nem beszéltek konkrétan a DK politikusával, de nagyon reméli, hogy így lesz.

Forrás: Hírklikk