Márki-Zay Péter: dr. Kertész Ottót támogatom

Millei Ilona 2021. szeptember 24. 13:10 2021. szept. 24. 13:10

A jászberényi választókerületben Márki-Zay Péter és a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) továbbra is dr. Kertész Ottót, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP támogatását is bíró jelöltet támogatja. Ezt azért fontos leszögezni, mert Márky-Zay Péter az MMM miniszterelnök-jelöltje tegnap, az ATV „A nap híre” című műsorában az előválasztásról elhangzott félmondatát a dr. Kertész Ottó ellen induló DK-s jelölt, dr. Gedei József kitette a honlapjára, azt sugallva ezzel, hogy Márki-Zay Péter is Fidesz a kollaboránsának tartja Kertész Ottót. Ezt Márki-Zay Péter határozottan cáfolta. Azt mondta, ahogy Budai Lóránt Jászberény polgármestere továbbra is dr. Kertész Ottót támogatja, úgy ők is.

– Gondolta volna, hogy akár egy mondata is országos üggyé tudja tenni egy kijelentését?

– Melyik az a mondat?

– Ön tegnap az ATV-n „A nap híre” című műsorban arról beszélt, hogy azért jó az előválasztás, mert a dolgok most derülnek ki. Azt mondta, „Amikor letámadnak valakit Ózdon, vagy Jászberényben Fidesz-kollaboráció, vagy éppen egy karlendítés miatt. Ennek most kellett kiderülnie…” Ezzel csak illusztrálni akarta, hogy mire jó az előválasztás?

– Igen, igen. Hozzáteszem, mindezek a botrányok alkalmat adnak a jelölteknek arra, hogy tisztázzák az álláspontjukat, és ezáltal az egész ellenzék fog megtisztulni.

– Jászberényben nagyon feszült a helyzet, Kertész Ottót, a DK-s ellenfele hívei megpróbálják azzal hitelteleníteni, hogy kollaborál Fidesszel.

– Igen, tudok róla.

– Az ön mondatát Gedei József, Kertész Ottó DK-s ellenfele azonnal kihasználta, feltette a honlapjára, és ezzel azt sugallja, hogy ön is Fidesz kollaboránsának tartja Kertész Ottót. Így van?

– Nem. Hallottam, ezt a vádat, de nem megalapozott.

– A Mindenki Magyarországa Mozgalom és ön Jászberényben végül is kit támogat?

– Továbbra is Kertész Ottót. Nekem megnyugtató Budai Lóránt polgármester úr kijelentése, hogy ő támogatja Kertész Ottót, akinek a független és nem a fideszes ellenfelét, Magyar Leventét támogatta annak idején Kertész Ottó. Ha ezek után Budai Lóránt azt mondja, hogy továbbra is Kertész Ottót támogatja, akkor mi ezt elfogadjuk.