Másfél milliárdért wellnesshotelekben képeznek pedagógusokat Schmidt Máriáék

HírKlikk 2024. szeptember 17. 18:50 2024. szept. 17. 18:50

Legalább háromcsillagos hotelekben, teljes ellátás mellett tart harmincórás továbbképzést pedagógusoknak a Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány. 1,5 milliárd forintot kap érte a lebonyolító cég, a Prekog Alfa Szolgáltató és Tanácsadó Kft.

Szakmai továbbképzési szolgáltatásokra írt ki tendert még júniusban az alapítvány, az érdeklődő cégeknek szigorú kritériumoknak kellett megfelelniük. Egyetlen vetélytársát, a Zászlóshajó Kulturális és Kereskedelmi Kft-t legyőzve a 1,5 milliárd forintos megbízást végül a Prekog Alfa Szolgáltató és Tanácsadó Kft. nyerte meg. Ez az a cég, amelyiknek vezetőjével közösen Schmidt Mária többször is publikált már oktatási segédanyagokat. Jókor jött nekik az újabb közös projekt, mert a lap szerint a kft. 21 millió forint veszteséggel zárta a tavalyi évet – írta meg az Átlátszó..

A megnyert összegből legalább 30 órás továbbképzéseket kell előkészíteniük, megszervezniük és lebonyolítaniuk minimum ezer fő részére 2026. január 31-ig. Nekik kell biztosítaniuk a képzés helyszínét, szállást, valamint a technikai és oktatási kellékeket és kiegészítő szolgáltatásokat is. Honlapjukon jelenleg öt pedagógus-továbbképzés van meghirdetve, lehet jelentkezni például a Trianonról és az '56-os forradalomról szóló konferenciákra is.

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatója és kuratóriumi tagja Schmidt Mária. Ez volt az az alapítvány, ami kiadta Deák Dániel megafonos influenszer a Fidesz-recept című könyvét, de ők feleltek L. Simon László A megőrzés kultúrája című könyvének kiadásáért is.

Forrás: atlatszo.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom