MÁV: május 16-án indul a balatoni előszezon

HírKlikk 2022. május 12. 20:45 2022. máj. 12. 20:45

Már május 16-án elkezdődik az előszezon a balatoni vonatközlekedésben a MÁV-nál. A balatoni vonatok étkezőkocsijában új italkínálat is lesz.

A vakáció előtt egy hónappal kezdődnek az előszezoni változások a balatoni vonatközlekedésben. Eszerint új vonatpár fog közlekedni Pécs és Keszthely között, Fenyves expressz névvel. A hétvégén Szob és Fonyód között járni fog a KISS emeletes vonat. A déli partra a Tópart InterCitykben, az északi parti Kék Hullám sebesvonatokon és a Vizipók InterRégió járatokon nagyobbak lesznek a biciklis kocsik.

A Balaton24 és Balaton72 napijegyeket a vonatok mellett több Volánbusz-járaton is lehet használni. 34 állomáson lehet majd jegyet venni újonnan kitelepített vagy felújított automatákból.

Megújult a balatonboglári és fonyódi vasútállomás, Szántódon új gyalogos átjáró épült, a balatonfenyvesi kisvasútnál pedig felújították Balatonfenyves, Imremajor és Csisztafürdő állomások épületeit is.

És bár egyáltalán nem tűnik elsőre óriási fejlesztésnek, a balatoni vonatok étkezőkocsijában ugyanis új italkínálat is lesz, többek között egy úgynevezett Balaton-koktél, aminek az összetételét sajnos nem árulták el a Telexnek. Azt viszont igen, hogy a tavalyi előszezonban összesen 200 ezren vették igénybe a MÁV-START szolgáltatásait.

Forrás: Telex