MAZSIHISZ elnöke: Hadházy Ákos és Novák Előd nem a jó ügyet képviselték

HírKlikk 2023. október 28. 11:50 2023. okt. 28. 11:50

Ahogy a Hírklikk is beszámolt róla, az Országgyűlés 168 szavazattal 2 ellenében, 4 tartózkodás mellett szavazta meg a terrorizmust elítélő határozatot, amit Kocsis Máté Fidesz- és Simicskó István KDNP-frakcióvezető nyújtott be a parlamentnek. Csak két politikus volt, aki nemmel szavazott: Hadházy Ákos és Novák Előd. Grósz Andor, a MAZSIHISZ elnöke szerint Hadházy Ákos tartózkodhatott volna a szavazáson, mint ahogy ezt más képviselőtársai is megtették. Az elnök úgy látja: egy terrorszervezetet nem elítélni több mint bűn.

Fotó: Népszava

Grósz Andor a Hírklikknek elmondta: egy demokratikus parlamentben a képviselők saját belátásuk szerint fejezik ki véleményüket, hozzáállásukat, a társadalomnak azonban joga van arra, hogy szavazataik alapján alkosson véleményt ezekről a képviselőkről.

Az elnök úgy látja: a magyar parlament arról szavazott, hogy elitéljen egy terrorszervezetet. Ez volt a kulcsa a határozattervezetnek. A két képviselő, aki nemmel szavazott, Hadházy Ákos és Novák Előd nem a jó ügyet képviselték, amikor nem ítélték el azt a terrorszervezetet, amely ártatlan embereket gyilkolt meg. Nem vették figyelembe, hogy az erőszak erőszakot szül.

Egy terrorszervezetet nem elítélni több mint bűn! – hangsúlyozta a MAZSIHISZ elnöke, majd hozzátette:

nem kell összekeverni dolgokat. Akkor, amikor egy terrorszervezetet elítélünk, azt ne keverjük össze a migráció ügyével, mert elviszi a hangsúlyt a kérdés lényegéről, és mondanivalójáról. Ha Hadházy Ákos csak a határozat egyik részével értett egyet, akkor tartózkodhatott volna, mint ahogy ezt más képviselőtársai is megtették.