Megint ömlik a közpénz Felcsútra

HírKlikk 2021. július 22. 13:18 2021. júl. 22. 13:18

Felcsút tavaly „egyedi döntés” alapján csaknem másfél milliárd forinthoz jutott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) eltitkolt közpénz osztogatása közben.

A 24.hu derítette fel a kormányzati irányítás alatt álló Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) eltitkolt közpénzcsapját, amelyből százmilliók folytak tisztázatlan körülmények között kormányközeli szereplőkhöz. Így derült ki az is, hogy csaknem másfél milliárdot kapott Orbán Viktor faluja az árvízcsúcs-csökkentő tározó környezetének turisztikai célú fejlesztésére.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a felcsúti önkormányzat közpénzből éttermet, látványteraszt és sportpályát építtet a híres-hírhedt kisvasút felcsúti állomásánál ugyancsak közpénzből kialakított csónakázótó mellé. A kivitelezésre kiírt, nemzeti eljárásrendben lefolytatott nyílt közbeszerzés nyertese az EKR-be feltöltött dokumentumok szerint egy helyi, de országosan is ismert vállalkozás, Mészáros Lőrincék családi cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. lett. 

Mészárosék a tározóhoz megépítik az 594 négyzetméteres Tó éttermet, teraszokat, lépcsőket, valamint egy többfunkciós, lelátóval is ellátott sportpályát és egy feszítőrudas rendszerrel megtámasztott acél felszerkezetű gyalogos hidat is kialakítanak. 

(A kiemelt képen Magyar Energia Centrum Kft. által készített látványterv egy része látható.)

Forrás: 24.hu