Megkérdezték Orbántól Strasbourgban, hogy mennyiért árulta el a hazát

HírKlikk 2024. október 8. 16:40 2024. okt. 8. 16:40

„A magyar egy nagyon direkt nyelv, de ha annyit mondunk egy politikusra, hogy gazember, az csak azt jelenti, hogy nem értünk vele egyet.” Így reagált Orbán Viktor Strasbourgban, amikor egy fiatalember sajtótájékoztatóján azt kérdezte tőle, „miniszterelnök, mennyiért árulta el a hazát?” Az „elkövető”  Gyekiczki Márton, a DK ifjúsági szervezetének tagja, aki Kötcsén is ott volt, és amikor Orbán Viktor bevonult, akkor játékpénzt szórt a miniszterre. 

A fiatal DK-s politikus édesapja a 2020-ban 62 évesen elhunyt Gyekiczki András szociológus, egykori SZDSZ-es politikus – emlékeztet a hvg.hu. Gyekiczki András 1990-ig, a Bibó szakkollégium igazgatójaként a Fidesz akkori vezetőivel szoros kapcsolatban állt, de szakértőként a másik liberális pártban, az SZDSZ-ben kezdett tevékenykedni.

Az ifjabb Gyekiczki Érd 4. választókörzetének önkormányzati képviselője, Csőzik László polgármester csapatában indult és nyert a nyár eleji önkormányzati választáson.

A Demokratikus Koalíció közleményben jelentette be, hogy valóban Gyekiczki az elkövető. Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke az eset után a Facebookon azt írta, „Kövér tőlem elvehette a szót a parlamentben, amikor árulónak neveztem a kormányt, de megmondtuk akkor is, mindig és mindenhol el fogjuk mondani: Magyarországnak ma áruló kormánya van. Büszke vagyok Gyekiczki Marcira, hogy Orbánt ezzel Strasbourgban is szembesítette!”

A miniszterelnök később a közmédia kérdésére később az akcióra azt mondta: „otthon így megy minden nap”.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom