Mégsem Orbán tartja a nyitó beszédet Dallasban – közbejött a „fajkeveredés”

NVZS 2022. augusztus 1. 09:38 2022. aug. 1. 09:38

Információink szerint mégsem Orbán Viktor mondja a nyitóbeszédet az amerikai Konzervatív Politikai Akció Konferenciáján, amit ezen a héten Dallasban rendeznek. Orbán tusványosi beszéde, azon belül is elsősorban a fajkeveredéses fejtegetése verte ki a biztosítékokat. Habár még három napja is azt mondták a szervezők, hogy Orbán ott lesz, ma már nem szerepel a képe az eseményt hirdető plakáton.

Minden bizonnyal Orbán Viktor mégsem vesz részt a kormányhű sajtóban nagy dérrel-dúrral beharangozott eheti programján az Egyesült Államok-beli Dallasban, a CPAC konferenciáján, dacára annak, hogy nagy reményeket fűzött hozzá, hiszen eredetileg a megnyitó beszéd megtartására kérték fel a Donald Trump korábbi amerikai elnök, főszónok részvételével tartandó eseményen.

A meghívást ugyan nem mondták le a szervezők, viszont a megnyitó beszéd helyett, ma már a programban nagyon hátra sorolták. A portálunk magát megnevezni nem kívánó informátor úgy tudja, hogy vagy a 87. vagy a 89. helyre sorolták, mégpedig a konferencia utolsó napjára, az egyik szekción mondhatna beszédet.

Ami biztos, ma már nem szerepel a plakáton, s a programban sem található, mint a megnyitót tartó szónok.

Ismerve Orbán Viktort, kicsi az esély arra, hogy ezek után elutazik Dallasba.

Orbán nyitotta meg egyébként a CPAC Magyarországon rendezett tanácskozását. Az amerikai Republikánus Párt 1974 óta tartó rendezvénysorozatát akkor  először hozták el Európába, az Alapjogokért Központ „konzervatív politikai dzsemboriként” aposztrofálta a rendezvényt