Mégsem vonják vissza a soroksári Qualitas Gimnázium működési engedélyét, egyelőre

HírKlikk 2023. szeptember 19. 20:10 2023. szept. 19. 20:10

Az ATV beszámolója szerint egyelőre nem vonják vissza a soroksári Qualitas Gimnázium működési engedélyét, a fenntartó ugyanis kérelmet nyújtott be, így felfüggesztették az eljárást, amit a működési engedély visszavonására kezdeményeztek.

A gimnázium még nem jelölt meg pontos helyszínt, ahol folytatni kívánják az oktatást, ezért hiánypótlási felhívást kapott. Ha nem tesz eleget a felszólításnak, akkor a kérelmet a kormányhivatal elutasítja, és folytatódik a visszavonási eljárás – közölte az ATV.

Ahogy arról a Hírklikk is beszámolt, múlt kedden a rendőrség és a végrehajtó jelent meg az alapítványi fenntartású soroksári Qualitas Gimnáziumnál, majd kiürítették az épületet, a diákokat és a dolgozókat pedig hazaküldték. Egy videófelvételen azt is megörökítette valaki, ahogy Berki András bírósági végrehajtó egy megafonba beszélve tájékoztatja az intézkedésről a tanulókat.

Az árverésre a végrehajtó közlése szerint azért került sor, mert az épület építését nem fizették ki, így annak keddtől hivatalosan is új tulajdonosa van.

Forrás: ATV/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom