Megtámadták az utcán Wittinghoff Tamás 90 éves édesapját

NVZS 2019. október 15. 08:43 2019. okt. 15. 08:43

Szomorú bizonyítékával szolgált Wittinghoff Tamás újraválasztott budaörsi polgármester annak a gyűlölet-hullámnak, amit a Fidesz keltett az önkormányzati választások előtt. A kilencven éves édesapját bántalmazta három siheder az utcán.

Vasárnap este, az urnazárás után, már az eredmények ismeretében mesélt erről a tőrbe csalt, megzsarolt, de a zsarolásnak nem engedett Witthinghoff. Mint a városi televíziónak adott interjújában elmondta: két nappal a róla készített szexvideó nyilvánosságra hozatala után kilencven éves édesapjától a háza előtt három siheder megkérdezte, hogy ő-e a polgármester édesapja, majd amikor igen volt a válasz, hanyatt lökték. Kész csoda – mondta Wittinghoff –, hogy nem történt komolyabb baj. Witthinghoff nem hagyja annyiban – ahogy azt sem, amit vele csináltak –, s jogi mederbe tereli az ügyet.

„Olyan szinten züllesztette le az országot – nem tudok mást mondani – ez a gazember társulat, hogy nem véletlen – úgy látom –, hogy sok helyen nagyon kemény erre a válasz. És remélem, hogy elindul valami, mert az országot rendbe kell tenni” – szögezte le a nyilatkozatában.

A kemény válaszból pedig Budaörs is példát mutatott. A sorozatban újrázó Wittinghoff Tamás – aki 1992 óta tölti be ezt a posztot – soha nem látott fölénnyel nyert a vasárnapi választáson, háromszor annyi szavazatot gyűjtve be, mint a Fidesz-KDNP jelöltje. 71,65 százalékos szavazati arányával az országban – legalábbis a városokat, budapesti kerületeket tekintve –  az egyik legnagyobb arányban megválasztott polgármester lett.

Öt évvel ezelőtti – akkor is kétharmadot meghaladó, 69 százalékos eredményét – kétségtelenül úgy sikerült túlszárnyalnia, hogy bedühítette a budaörsieket. Van például olyan olvasónk, aki Budaörsön él, de nem ott van a bejelentetett címe, a mostani választásokig mindig a bejlentett budapesti címe szerint szavazott. Most azonban annyira bedühödött a mocskos, lejárató kampány miatt, hogy átjelentkezett Budaörsre, s ezúttal már ott szavazott, ahol él. Wittinghoffra.

De nem csak a polgármester erősödött meg, a képviselő-testületben is kétharmadot ért el a Wittinghoff által is képviselt Budaörs Fejlődéséért Egyesület, amely 11 taggal vehet részt a testület munkájában. A Fidesz 3 képviselője jutott be, s van egy harmadik erő is, első ízben bizalmat szavaztak a választók a Zsámbéki-Medence és Térsége Gazdakör Egyesület egy jelöltjének is.

Wittinghoff egyébként az ötödik polgármester-választásán van túl. Polgármesteri teljesítményét, az azzal való elégedettséget mi sem mutatja jobban, mint a szikár számok, az újraválasztásának választásról választásra emelkedő aránya:

2002 – 55,13   

2006 – 58,14  

2010 – 60,26  

2014 – 69,31%  

2019 – 71,65