Mellár: nem sikerült csökkenteni az államadósságot

HírKlikk 2021. szeptember 21. 11:07 2021. szept. 21. 11:07

Az államadósság csökkentéséről beszélt Mellár Tamás az Országgyűlés keddi ülésén, a napirend előtti felszólalások első felében.

Mellár Tamás, a Párbeszéd képviselője azt mondta, bár Orbán Viktor miniszterelnök harcot hirdetett az államadósság ellen, amely valóban nagyon magas volt, de semmit sem sikerült lefaragni a korábbi magas értékből. Noha tavaly a járvány okozta válság miatt is eladósodhatott az ország, most sem látszik, hogy javulna a helyzet – vélekedett.

Hangsúlyozta: tizenegy évnyi szakadatlan harc ellenére, a csatát elvesztették, az adósság győzedelmeskedett a gazdaság felett.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára úgy válaszolt, a 2002 és 2010 között a gazdaságpolitika csődje az volt, hogy eladósította az országot és egészségtelen gazdasági szerkezetet hozott létre. Ezzel szemben 2010 után faragni tudott a kormány az államadósságból – mutatott rá.

Közölte: ugyanakkor világgazdasági válság van, élénkíteni kell a gazdaságot, minden állam ehhez gyűjti a forrásokat, aktívan beavatkozik. Magyarország élt azzal a lehetőséggel, hogy itt lehet forrásokat gyűjteni a piacról, és gazdaságélénkítésre, munkahelyteremtésre, beruházásösztönzésre fordította a forrásokat – ismertette.

Forrás: MTI