Menesztik a Rogán-féle szuper-titkosszolgálat vezetőjét, már megvan az utódja

HírKlikk 2024. április 3. 05:45 2024. ápr. 3. 05:45

Távozik Kovács Zoltán András dandártábornok, a Nemzeti Információs Központ főigazgatója. Ezt ugyan még nem jelentették be, az utóda már megvan. Olyannyira, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a pénteki ülésén meg is hallgatja a jelöltet.

Hatala Anna dandártábornok, a Nemzeti Információs Központ főigazgató-jelöltjének meghallgatása – ez az egyetlen napirendi pont szerepel az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának április 5-i, pénteki, a téma jellegéből adódóan, a nyilvánosság kizárásával tartott ülésének meghívójában. A hvg.hu szerint a meghallgatás azért különösen érdekes, mert eddig semmilyen hivatalos közlés nem jelent meg arról, hogy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fennhatósága alá tartozó, szuper-titkosszolgálatként is emlegetett Nemzeti Információs Központ (NIK) élén változás lenne. 

A hvg.hu már írt arról, hogy a NIK milyen fontos szervezet. A Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK), vagyis a még 2016-ban Pintér Sándor belügyminiszter kezdeményezésére létrejött értékelő-elemző központ átalakulásával jött létre, és az ötödik Orbán-kormány új struktúrájában nemcsak átkerült a Belügyminisztériumtól Rogán Antalhoz, hanem a korábbinál jóval nagyobb hatalommal is felruházták. 

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom