Mészáros – aki maga Orbán – Ausztriában venne focicsapatot

HírKlikk 2020. augusztus 3. 19:27 2020. aug. 3. 19:27

A Mattersburg osztrák labdarúgó klub csődbe megy, hacsak nem kap kívülről segítséget, és az egyik jelentkező erre Mészáros Lőrinc – erről számos osztrák orgánum beszámolt. Sokan úgy vélik, hogy Orbán jobb keze valójában maga Orbán. Ugyan a Neue Kronen Zeitung szerint ez a lehetőség már lekerült az asztalról, de nagyon jól illene a képbe.

A jobboldali bulvárlap szerint, mindenféle híresztelések vannak forgalomban, és ezek szerint, három befektetői csoport érdeklődik a klub iránt. Az egyik Mészáros Lőrincé, aki Magyarország leggazdagabb embere, Orbán jobb kezének is nevezik, és segített Orbánnak a jobboldali sajtóbirodalom kiépítésében. A lap úgy véli, ugyan ez a lehetőség már lekerült az asztalról, de nagyon jól illene a képbe. 

Magyarországnak már minden szomszédos országban van első osztályú csapata, vagy labdarúgó akadémiája, csak Ausztria volt eddig kivétel – emlékeztet a Neue Kronen Zeitung cikke.

Magyarország szívesen fektet pénzt a labdarúgásba a szomszédos országokban, „mindenekelőtt azokon a területeken, amelyek egykor a Duna Monarchián belül a Magyar Királysághoz tartoztak. És szeret terjeszkedni nyugatra, az erősebb ligákba, ahol sokkal többért lehet eladni játékosokat” – írta a lap. 

A szerző szerint, a kérdés csak az, hogy mit szól ehhez a Mattersburg. „Mészáros ugyanis Magyarországon híres-hírhedt személyiség. Sokan nem értik, hogy tudott felemelkedni egy volt gázszerelő Magyarország leggazdagabb emberévé. Számosan vélik azonban úgy, hogy mégiscsak értik: Orbán gyerekkori iskolatársaként azóta ismeri a miniszterelnököt, Orbán falujában polgármester volt, és az ottani labdarúgó akadémia elnöke.

Tulajdonképpeni felemelkedése azonban 2010, Orbán újbóli magyarországi hatalomra jutása után következett be. Sokan úgy vélik, hogy Orbán jobb keze valójában maga Orbán. Azt ugyanis senki nem tudja, hogy miért vannak hirtelen egy gázszerelő tulajdonában tévécsatornák, szállodák, sajtóorgánumok, luxus yachtok, focicsapatok és magánrepülőgép.

Ő maga azt mondja, hogy isten, a szerencse és Orbán Viktor segítette” – olvasható a cikkben, amelynek illusztrációi között szerepel egy olyan is, amely a Mészáros-lapok címlapjait mutatja, köztük a középpontban négy olyat, amelyen Orbán Viktor egyazon fényképe szerepel.

Forrás: Hírklikk