„Mészáros, ez nem a tender”: dallal üzent az MTK-s keménymag Orbán barátjának

Föld S. Péter 2020. október 20. 11:13 2020. okt. 20. 11:13

Ismét kimutatták foguk fehérjét az MTK közismerten vérszomjas szurkolói. Csapatuk az elmúlt szombaton Felcsúton játszott, Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc különbejáratú fellegvárában, és a budapesti kék-fehérek meglepően biztos győzelmet arattak a Puskás Akadémia csapata ellen. A vendégszurkolók az egykor népszerű mozgalmi dal, a Guantamera mai átiratával szórakoztatták magukat, miközben azt üzenték Mészáros Lőrincnek, hogy ez nem a tender.

Vagyis, hogy itt nem ő győz, mint a tendereken majdnem mindig. S tényleg nem Mészáros Lőrimc csapata nyert, hanem a vendégként fellépő MTK, méghozzá 3-0 arányban. Ennek örömére, a közismerten vérszomjas szurkolótábor dalra fakadt. Azt énekelték a Guantanamera című, egykor népszerű mozgalmi nóta dallamára, hogy „Ez nem a tender, Mészáros ez nem a tender, ez nem a tender, Mészáros ez nem a tender”.

A műsorközlő annyira megijedt ettől a míves mondandótól – maga Orbán Viktor is ott volt a mérkőzésen, feltehetőleg az ő jelenlétének szólt az ijedelem –, hogy a hangosbeszélőn felszólította a kék-fehér ultrákat (14 idős ember és 22 tizenéves diák, vagy fordítva), hogy sportszerűen szurkoljanak. Mint ismeretes, ilyen felszólítás leginkább akkor hangzik el – vagy akkor sem –, ha a nézőtérről rasszista, vagy/és trágár szövegek hallatszanak.

Az MTK szurkolóinak ötlete egyébként egyáltalán nem új, volt már példa hasonló alkalmi koncertre a Pancho Arénában. Három évvel ezelőtt, amikor a Ferencváros játszott Felcsúton, a milliárdokért épült Pancho Arénában előbb elment a világítás, amit rövid szünetet követően, egy kis időre még meg tudtak javítani, ám nem sokkal később, a fényforrások végképp beadták a kulcsot. A pálya sötétségbe borult és a mérkőzés félbeszakadt. A ferencvárosi lelátó népe – ugyancsak a Guantanamera dallamára – a következő szöveggel kedveskedett a felcsúti klub tulajdonosának, az akkor még polgármester, de már milliárdos Mészáros Lőrincnek: „Hol van a villany, Mészáros hol van a villany, hol van a villany, Mészáros hol van a villany”.

S ha már visszafelé utazunk az időben, emlékeztetnénk arra, hogy az MTK szurkolóinak nem ez az első összetűzése a felcsúti klubbal. A budapesti kék-fehérek drukkerei valamiért nem zárták a szívükbe az Orbán Viktor strómanjaként is emlegetett milliárdossá vált gázszerelő miniszterelnökként dolgozó barátját. 2011-ben, tehát nem sokkal a NER indulása után, a budapesti kék-fehér csapat kemény magja a meccset akkor is a helyszínen lévő Orbán Viktor szidalmazásával tette a maga számára élvezetesebbé. Hogy pontosabban mit skandáltak a miniszterelnökre, azt nem tudni, ami biztos: Simicska Lajos csak évekkel később nevezte O1G-nek Orbánt.

Az egyébként számtalan meccsen lezsidózott MTK vezetősége akkor bocsánatot kért a felcsúti klubtól, szurkolóinak viselkedéséért. Akik nem a felcsútiakat, hanem a falu leghíresebb szülöttét szidalmazták.