Mészáros Lőrinc messze áron alul vett egy nagyon nyereséges céget

HírKlikk 2024. augusztus 23. 14:30 2024. aug. 23. 14:30

Egy használt Opel áráért vett 4,7 milliárdot érő céges tulajdonrészt Mészáros Lőrinc (vagy igazából Orbán Viktor).

Erősen áron alul vásárolt részesedést a tévécsatornák reklámfelületeit értékesítő Atmediában, illetve egy azt tulajdonló másik vállalatban 2023 végén Mészáros Lőrinc cégcsoportja – írja a G7.

A tavalyi tranzakciókat a felek nem verték nagydobra, néhány információ viszont bekerült a vevő vállalat 2023-as beszámolójába. Ezek alapján pedig Mészáros meglehetősen olcsón vásárolt be.

A vevő cég beszámolója alapján az Atmedia szűk harmadának „beszerzési értéke” 600 millió forint volt, míg a maradék kétharmadot birtokló cég 49,5 százalékos pakettjéért (tehát tulajdonképpen az Atmedia újabb egyharmadáért) mindössze 1,6 millió forintot fizettek! Egy olyan cég egyik harmadáért, aminek az éves nyeresége 1-1,5 milliárd forint.

Az Atmedia meghatározó szereplő a hazai reklámpiacon, különösen a tévés szegmensben. A cég felel többek között a közmédia reklámfelületeiért, de kezeli a TV2-csoport csatornáinak reklámidejét is, valamint a portfóliójukba tartozik az ATV, a HírtV és a DikhTv is, csaknem 50 csatornára szerveznek reklámokat.

Forrás: G7


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom