Mészáros Lőrinc megszólalt, fontos ügyben nyilatkozott

HírKlikk 2019. december 11. 07:06 2019. dec. 11. 07:06

A vasárnapi Ferencváros-Puskás Akadémia mérkőzést a helyszínen tekintette meg Mészáros Lőrinc, aki a meccs után a Franzstadt Médiának mondott bölcseket.

Miután 0-2-ről mentett pontot a Puskás Akadémia a Groupama Arénában, a felcsúti elnök elégedett volt. Aztán megkérdezték, hogy lesz-e még több magyar fiatal a Puskásban. (A pályán hat légiós volt.) „Most például a cserepadon csak fiatal játékos volt, mind húsz év alatti” – válaszolta – idézi a beszélgetést a 444.hu.

Mészáros elárulta azt is, hogy nemcsak a Puskásért szorít, hanem az Európa-ligában a Ferencvárosért is, de annyira, hogy még a Fradi külföldi meccseire is elutazik, hogy azokat személyesen lássa. 

Mészárostól megkérdezték, mivel „azért a futballban egy elég komoly szereplő”, hogy szerinte mi kellett ahhoz, hogy egyre több dicséretet kapjon a fejlődő magyar foci: inkább a tőke vagy a közös szakmai alap? 

„Mind a kettő. A szakmai munka is és természetesen az anyagi források is kellenek ahhoz, hogy a futball és a sport is fejlődjön” – mondta Mészáros. Nekiszegezték azt a kérdést is, hogy mit hozhat a magyar focinak a Fradi továbbjutása összességében?

„Hát még nagyon sokat kell dolgoznunk. Tíz éve mink magunk is nagyon sokat dolgozunk azon, hogy a magyar futball fejlődjön”. 

A tíz év megfeszített felcsúti munka még nem volt elég. Mert Mészáros így folytatta: „De azért valószínűleg kell még egy pár jó év, hogy az európai középmezőnybe a magyar foci fel tudjon jönni.”

Forrás: 444.hu