Miért hallgat, Áder úr? – Nyílt levél Magyarország államfőjének

HírKlikk 2019. január 23. 06:09 2019. jan. 23. 06:09

Szólaljon meg végre, Áder úr! Történtek dolgok ebben az országban, amelyek miatt mondania kellene valamit. Önnek számos fontos elfoglaltsága van, de nyilván bokros teendői közepette is értesült arról, ami még decemberben az MTVA székházánál történt.

Országgyűlési képviselőket bántalmaztak biztonsági őröknek álcázott martalócok, Áder úr! Olyan politikusokat, akik magyar embereket képviselnek a magyar országgyűlésben. Ön jogvégzett ember, Áder úr, ráadásul meglehetős jogi apparátussal van körülvéve, így, ha állampolgárként nem is, jogászként tudnia kell, hogy nem csupán a demokrácia megcsúfolása, de törvénytelenség is, ami Szél Bernadettel, Hadházy Ákossal és Varju Lászlóval történt. És ebben a helyzetben az Önök – magát pártatlannak mondó – ügyészsége által felügyelt Központi Nyomozó Főügyészség nem a brutálisan fellépő biztonsági őrök ellen, hanem a munkájukat végző országgyűlési képviselők ellen nyomoz.

Tegnap napvilágra került egy hosszabb felvétel is. Ha még nem látta volna, itt megnézheti Áder úr! De előtte vegyen mély levegőt, és legyen erős, mert ilyet eddig csak banánköztársaságokról és kétes hírű diktatúrákról készült felvételeken láthatott.

Azzal, hogy a Polt Péter által vezetett legfőbb ügyészség nem nyomoz az ügyben, gyakorlatilag szabad kezet ad ezeknek a verőlegényeknek. Bátorítást, hogy Orbán Viktor Magyarországán mindent meg lehet csinálni.

Mondjon valamit Áder úr, mert a magyar embereket érdekelné az Ön véleménye. Ön ugyanis nem magánember Áder úr, hanem jelen pillanatban Orbán Viktor kegyelméből, Magyarország államfője. Ebben a minőségében, muszáj volna mondani valamit a biztonsági őröknek maszkírozott martalócok brutalitásáról, úgyis, mint a magyarországi demokrácia legújabb mélypontjáról.

Meg kell mondanunk, hogy nem meglepő – igaz, annál kínosabb - az Ön mostani hallgatása, Áder úr! Hiszen egyetlen egyszer sem szólalt meg az egész országot behálózó korrupcióról. Amit a nép egyszerű nyelvén lopásnak neveznek. És, államfőként, szólnia kellett volna a gyűlöletről is. A milliárdokat felemésztő, közpénzből finanszírozott uszításról. Beszélnie kellett volna a hazugságokról. A megmásított múltról, az elhazudott jelenről, az ellopott jövőről.

Arról, hogy padlón az egészségügy, romokban az oktatás.

Az ország lelke nagyon régen volt ennyire rossz állapotban, mint mostanság, Áder úr! Mondania kellene valamit, nemcsak a Földről és a vizek tisztaságáról, de arról is, hogy mi történt velünk, magyarokkal. Mitől lettünk olyanok, amilyenek néhány évvel ezelőtt nem szerettünk volna lenni.

Áder úr, mi, magyar állampolgárok megérdemelnénk, hogy megossza velünk a Magyarországgal kapcsolatos gondolatait. Ha továbbra is hallgat, azt kell gondolnunk, hogy Magyarország államfője nem aggódik a demokrácia állapota miatt. Sőt, nem szívesen mondunk ilyet, de azt kell gondolnunk, hogy hallgatásával Ön a jogállam lebontóinak az oldalán áll.

Ezért nem szólalt meg a „választási visszásságok” ügyében, nem mondta, el mit gondol az Elios-ügyről. Mint ahogy arról sem hallhattuk véleményét, hogy mit gondol a Kósa Lajosnak kezelésre „felajánlott” 1300 milliárd forintról, vagy arról, az ugyancsak 1300 milliárd forintra tehető összegről, amely az FBI gyanúja szerint magyar bankokból kerülhetett kalandos módon arab bankokhoz, hogy e rövid kiruccanás után később – kastély- vagy hotelvásárlás alakjában – ismét visszakerüljön Magyarországra.

Áder úr, Ön Magyarország államfőjeként egyáltalán nem nyilatkozik a magyarországi közállapotokról. Mintha semmi köze nem lenne Magyarországhoz. Amikor néha megszólal, a környezetvédelem fontosságáról beszél. Nagy, semmitmondó közhelyeket és általánosságokat mond a vizek, a levegő védelméről, melyek kétségtelenül fontos témák a Föld és az emberiség jövője szempontjából. De ezek a megszólalásai is hitelesebbek lennének, ha a Városliget – mondjuk így – átalakításáról is kifejtené véleményét, különös tekintettel arra a sajátos üzleti modellre, mely a fák kivágásában és a környezet tönkretételében ölt testet.

Várnánk véleményét az államot behálózó korrupcióról, a csókosok rejtélyes, ám annál gyorsabb gazdagodásáról, valamint mindarról, ami ma Magyarországon és Magyarországgal történik.

Áder úr, mielőtt újból elvonulna horgászni – ezúton is jó fogást kívánunk Önnek – kérjük, ossza meg a magyar emberekkel, hogy mi a véleménye arról, ami az elmúlt hetekben, vagy éppen az elmúlt kilenc évben Magyarországgal történt.

Forrás: Hírklikk