Miskolcon Veres Pált támogatja az MSZP

HírKlikk 2023. szeptember 15. 11:35 2023. szept. 15. 11:35

A Magyar Szocialista Párt vezető politikusai Miskolcon jelentették be, hogy Veres Pált támogatják polgármesterjelöltként a 2024-es önkormányzati választásokon. Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke hangsúlyozta: a szocialisták célja, hogy megőrizzék Miskolcot demokratának, szociálisan érzékenynek és erősnek.

Sajtótájékoztatón jelentette be az MSZP vezetése, hogy Veres Pál eddigi polgármestert támogatják a 2024-es önkormányzati választásokon. Kunhalmi Ágnes társelnök szerint Veres már bebizonyította, hogy akár a Covid-járvány, akár a háború, akár az orbáni elhibázott gazdaságpolitika, vagy az energiaválság közepette is megtalálja azokat a lépéseket, amikkel a miskolciak életét könnyíteni tudja. A szocialista politikus szerint Miskolc annak ellenére, hogy annyi megszorítást tesz a Fidesz és annyi pénzt von el, nem csak átvészelte a válságokat, de fejlődik is.

„2024-ben önkormányzati és európai uniós választások leszek Magyarországon. Nem véletlen, hogy a Fidesz egy napon tartja ezeket a választásokat. A célja az, hogy a jó demokrata városvezetőket, polgármestereket kitakarítsa. Akik 2019-ben elnyerték a választók bizalmát, bizonyítottak, azokat nem szeretné újra ebben a székben látni – fogalmazott Kunhalmi Ágnes. „Nekünk az a célunk, hogy megőrizzük ezeket a városokat demokratának, szociálisan érzékenynek és erősnek, amit Veres Pál és csapata már be tudott bizonyítani” – tette hozzá.

Bejelentette, hogy az MSZP országos elnöksége és az MSZP miskolci elnöksége is Veres Pált támogatja a 2024-es önkormányzati választásokon Miskolc városában. Arra kérte a miskolciakat, a város közösségét, hogy támogassák a polgármestert és az ellenzéki képviselőket. Arra kérte továbbá a helyieket, hogy támogassák azt a kreatív és szociálisan érzékeny programot, amit a polgármester eddig is képviselt. „A jó utat ne adják fel, mindent meg kell tennünk azért, hogy ebbe a városba a Fidesz ne jöhessen vissza” - fogalmazott Kunhalmi Ágnes.

Veres Pál a sajtótájékoztatón közölte: elkötelezett abban, hogy elinduljon a választásokon 2024-ben. „Azt az irányvonalat szeretném továbbvinni, amit ez a városvezetés képvisel. Szeretnénk azt, hogy a várost „békeidőben” tudjuk továbbvinni és tovább építeni. Az utóbbi négy évben szinte sáskajárás volt” – fogalmazott a polgármester. „A város ereje a közösség erejében rejlik. Sokféle közösség él ebben a városban és én szeretném mindegyiket támogatni. Szeretném, ha ezek a közösségek együttműködve tudnák Miskolc fejlődését erősíteni” – mondta Veres Pál.

A polgármester kifejtette, hogy lokálpatrióta jelölteket szeretne maga mellé válogatni, akik pontosan látják, mire van szüksége ennek a városnak, képviselnek közösségeket és tudnak együtt dolgozni. „Meg kell találnunk azt az egyensúlyt, ami a várospolitika és a pártpolitika között van. Én csapatot építek és az elkövetkező napokban, hetekben elbeszélgetek a képviselő-jelöltekkel. Bízom bene, hogy az az út, amit idáig bejártunk, bizonyíték a miskolciak számára, hogy ez egy jó városvezetési irány. Bizakodom abban, hogy ez a munka eredményes volt eddig, és a miskolciak bízni fognak bennünk ezután is” – mondta Veres Pál.

A sajtótájékoztatón Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője röviden ismertette a párt programját. Bejelentette, hogy csütörtökön Ózdon, a kihelyezett frakcióülésen meghatározták azokat az irányokat, amik az emberek mindennapi életét segítik. „Ilyen a béremeléssel kapcsolatos javaslatunk: azt javasoljuk, hogy a minimálbért 350 ezer forintra emelje meg a kormány. Javasolni fogjuk az alacsony nyugdíjak felzárkóztatását, a valós inflációnak megfelelően emeljék fel a nyugdíjakat. Javasolni fogjuk a magyar munkavállalók védelmével kapcsolatban, hogy ahol vendégmunkásokat foglalkoztatnak, ott legyen kollektív szerződés, ne kerüljenek a magyar munkavállalók hátrányosabb helyzetbe amiatt, hogy több százezer vendégmunkást hív az Orbán-kormány Magyarországra. Nagyon fontosnak tartjuk az uniós pénzek lehívását, hogy azok a pénzek, amik Magyarország számára járnak – közel 10 ezer milliárd forintról beszélünk –, azok érkezzenek meg. A kormány teljesítse az Európai Unió követeléseit, ne lopja el az uniós pénzeket. Hagyja békén a magyar bíróságokat, garantálja a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét, illetve számolja fel azokat a korlátozásokat, amik miatt a magyar egyetemek kiesnek a nemzetközi programokból. Garantálja az egyetemi autonómiát” – sorolta fel a programpontokat a szocialista frakcióvezető. Hozzátette: Miskolc számára is kiemelten fontos, hogy az uniós támogatások jöjjenek, az infrastruktúra fejlesztésére, munkahelyteremtésre is kellene fordítani ezeket a pénzeket. „Szeretnénk képviselni a miskolciakat, a hangjukat elvinni a parlamentbe. Az MSZP támogatni fogja a polgármester úr törekvéseit” – mondta Tóth Bertalan.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom