Molnár Áron: nemtelen támadások érnek 

HírKlikk 2022. november 24. 07:40 2022. nov. 24. 07:40

„Minket bő négy éve, a NoÁr mozgalom megalapítása óta nyírnak a kormánymédiában”. Többek között erről beszélt a mozgalom alapítója, a színész és aktivista Molnár Áron a Klikk TV TÍZ című műsorában Bolgár Györgynek.

Bár az utóbbi időben aktív üzletemberként is ostorozza a jobboldali sajtó Molnárt, de mint fogalmazott „én mindig nagyon büszke vagyok, amikor úgy mutatnak be, hogy színész, aktivista, a NoÁr mozgalom alapítója – jelentette ki a műsorban. Igazából ez mind a három olyan témakör, ami egyben lefedi, ami most engem igazán érdekel ebben az országban”.

Az üzletemberrel kapcsolatos megjegyzések fájóan érintik, mert „mi egy civilszervezet vagyunk, nonprofit kft. Minket nagyon sok támadás ér most, hogy kereskedelmi tevékenységgel jutunk bevételekhez. Ezt rövidre szeretném zárni, mert nagyon nemtelen ez a támadás”. 

Molnár szerint, akinek ez bejut az agyába, az „sajnos a kormánypropaganda narratíváját fogadja el”. Hozzátette: „az összes októberi pulcsibevételünket arra használtuk, hogy ingyen el tudjuk juttatni az országba matricáinkat, postázva. Ez kb. 150 ezer matrica”. 

Mindez persze nem újkeletű, hiszen „minket bő négy éve, a NoÁr mozgalom megalapítása óta nyírnak a kormánymédiában”. Ez utóbbival szemben nekik kb. 261 támogatójuk van, „a támogatottságunk egy évben a 15 millió forintot sem éri el. Ehhez képest szembenézünk egy olyan propagandával, ami 14 milliárd forintot költött csak a fb-hirdetésekre”. 

Arra a felvetésre, hogy miért függesztette fel eredeti szakmáját, a színészetet, elmondta, hogy valami hiányzott az életéből. „Hiányzott, ami gyerekkoromtól fogva bennem volt s ez az igazságérzet, annak védelme. Úgy éreztem, hogy a színház falain túlnő, ami most körülöttünk van.”

Színészként kötve érezte magát a szerep kötelezettségei miatt, „aktivistaként viszont sokkal markánsabban tudok megszólalni. Nincs az a kényelem, hogy a szerep mögé bújva fogalmazzak meg gondolatokat. Tény, hogy ez jóval kockázatosabb.”

Közölte, hogy sokkal biztonságosabb volt a színházi állás, a fix filmsorozat, amiben évadokon keresztül egy ütődött figurát alakított. „Most annyit keresek havonta, mint egy pedagógus.” Amit most csinál, az „nem kifizetődő anyagilag, de azt már nem állíthatom, hogy nem kifizetődő az ország jövőjét illetően.” Eljátszva a számokkal, ráadásul jelenleg többen ismerik a nevét, mint ahányan a vígszínházi évek alatt láthatták – tette hozzá. 

A némileg provokatív kérdésre, hogy az aktivizmus is egy szerep-e az életében, emlékeztetett, hogy egy profi színész a forgatás, az előadás után leteszi a szerepet. „A NoÁr élén álló aktivista azért nem egy szerep, mert tulajdonképpen folyamatosan velem jön reggeltől-estig.”

Molnár és a mozgalma megmaradt civilnek, de felmerül a kérdés, hogy tapasztal-e átjárást a nagypolitika világába? Elvégre egy országot mégiscsak politikusoknak kell irányítaniuk.

„A pártpolitikai függetlenségünk megmaradt, azért szállunk bele a Fideszbe, mert kétharmaddal irányítja az országot. Amennyiben egy másik párt irányítja az országot és nem teljesíti a kötelességét, akkor beléjük fogunk páros lábbal szállni.”  

 

 

Forrás: Hírklikk