Molnár Zsolt: a Balaton a magyar nemzeté, őrizzük meg a jövő generációinak is!

HírKlikk 2024. október 1. 13:00 2024. okt. 1. 13:00

Évek küzdelmei kellettek hozzá, de úgy tűnik, kezdi megérteni a kormány, hogy tenni kell a Balaton térségének fejlesztéséért, azért, hogy ne csak három hónapon át, hanem egész évben vonzó kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a magyar tenger. A kormány olyan javaslatokat tegyen, amelyek szem előtt tartják, hogy a Balaton nemzeti kincs, meg kell azt őrizni a jövő generációinak is! – hívja fel a figyelmet közleményében Molnár Zsolt.

Az MSZP országgyűlési képviselője, pártigazgatója hangsúlyozza: a Balaton a nemzet egyik szimbóluma. Nemcsak egy-egy nemzedéket, a turizmust vagy a helyi vállalkozásokat szolgálja, hanem az egész Kárpát-medencei magyarságot képviseli. Fontos felismerni, hogy a Balaton üdülőhely és lakóhely egyszerre, e kettő közül nem lehet választani.

Molnár Zsolt szerint a Balatonnal kapcsolatos közigazgatási kérdéseket rendezni kell! Jelenleg három vármegye, 41 település és 11 város veszi körbe, a kormány és a Balaton Fejlesztési Tanács is igazgatja a tó ügyeit, azonban mindez épp azt eredményezi, hogy végül senki nem képviseli hatékonyan a Balaton és a helyiek érdekeit.

A Balatonnak egy egységes térségi önkormányzatra van szüksége és egy balatoni főpolgármesterre, akit a helyiek választanak meg. Az itt keletkező áfa-bevételeknek – kiemelten az idegenforgalomból származóknak – pedig helyben kell maradnia! – hangsúlyozza közleményében az MSZP politikusa.

Úgy véli, a Balaton Fejlesztési Tanács jelenleg leginkább kormányközeli politikusokból áll, az intézményben helyet kell biztosítani ellenzéki képviselőknek is!  A kormány hozzon olyan javaslatokat, amelyek kellő súllyal kezelik a Balaton kérdéseit, hiszen az a magyar nemzeté, meg kell azt őrizni a jövő generációi számára is! – írja közleményében Molnár Zsolt.

Forrás: MTI-OS


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom