Molnár Zsolt: amiről nem szólt a tusványosi beszéd

HírKlikk 2024. július 27. 15:40 2024. júl. 27. 15:40

Molnár Zsolt szerint az amerikai elnökválasztási kampányba is beleillett volna Orbán Viktor szombati beszéde.

„Orbán Viktor miniszterelnök mai tusványosi beszédében egy új magyar csodáról, a magyar nagy stratégiáról hallhattunk előadást. Sajnálatos módon a miniszterelnök elfelejtett beszélni arról, hogy a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának köszönhetően a közelmúltban egymilliárd eurónyi hitelt kellett felvennünk Kínától, miközben elbuktuk a hazánknak járó EU-s pénzeket" – írja Molnár Zsolt reagálva a miniszterelnök szombati beszédére.

A Nemzeti Összetartozás Bizottság MSZP-s alelnöke szerint Orbán Viktor elfelejtett beszélni arról is, hogy a magas infláció és a magas államadósság miatt ma a magyar állam többet költ az államadósságra, mint az egészségügyre (közel 3000 milliárd forint), illetve GDP-arányosan a magyar állam költi a legtöbb pénzt államadósságra az EU-ban.

Az ellenzéki képviselő reményét fejezte ki, hogy a szombati – amerikai elnökválasztási kampányba is beillő – beszédében Orbán Viktor nem Magyarország kilépését készítette elő az Európai Unióból.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom