Molnár Zsolt Lázár Jánoshoz fordul a balatoni közvetlen buszjáratok megszüntetése miatt

HírKlikk 2024. április 29. 08:20 2024. ápr. 29. 08:20

Súlyos visszalépés a Volán részéről, hogy hosszú évtizedek után nem lehet átszállás nélkül eljutni Budapestről sem Hévízre, sem Tihanyba, azonban a felelősség nem a busztársaságot, hanem a közlekedést felügyelő minisztériumot, a közeledési és építésügyi minisztert, Lázár Jánost terheli – mondta a tihanyi buszállomáson Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője. A pártigazgató emlékeztetett, évtizedeken keresztül viszonylag könnyű volt lejutni Budapestről ezekbe a városokba, hiszen közvetlen buszjárat kötötte össze őket. Május elsejétől a Volán megszünteti a közvetlen Budapest-Tihany és Budapest-Hévíz járatot, és azt javasolja az utazóknak, hogy vasúttal menjenek Balatonfüredig, onnan folytassák az útjukat Tihanyba vagy Hévízre autóbusszal.

Molnár Zsolt határozottan felszólította Lázár Jánost, hogy gondolja át ezt a döntést még a nyári szezon előtt és gondoljon azokra az idősekre, nyugdíjasokra is, akiknek eddig a közvetlen utazási lehetőség nagy könnyebbséget jelentett. Hozzátette, most az utazást meg kell szakítani, ami plusz időt vesz igénybe, és akik csomagokkal utaznak, azoknak nem kis nehézséget okoz ez az aránytalan változás.

Ez újabb brutális támadás a közösségi közeledéssel kapcsolatosan, és brutális támadás a Balatont megközelíteni szándékozók számára – fogalmazott Molnár Zsolt. „Elfogadhatatlan ez a változás, hogy évtizedek után ilyen nehézségek, ilyen megszorítások, ilyen közlekedési átszervezések következzenek be” – tette hozzá a szocialista politikus.

Molnár Zsolt írásban is Lázár Jánoshoz fordul, arra kéri, hogy a balatoni szezon előtt változtassa meg ezt a döntést, a Volán és a minisztérium működjön együtt, és maradjon meg a közvetlen közlekedési lehetőség, mert a változás nem csak ezt a két várost érinti, hanem a kisebb közbeeső falvakat, településeket is a Balaton partján.