Mostantól Nyunyóka dönti el, hogy mikor van válsághelyzet

Föld S. Péter 2020. május 27. 19:00 2020. máj. 27. 19:00

Amennyiben a parlament elfogadja – és miért ne fogadná el, az a szerencsétlen országgyűlés minden törvénytervezetet elfogad, amit egy kormányhoz közeli politikus nyújt be, akkor június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet Magyarországon. Nem lesz többé Orbán Viktor korlátlan úr e honban, nem tehet azt, amit csak akar, kivéve, ha Müller Cecília Nyunyóka nem rendel el egészségügyi válsághelyzetet.

Müller Cecília, akinek a nevét néhány hónappal ezelőtt még a kutya sem ismerte, igazi televíziós sztárrá nőtte ki magát. Influenszer lett, ami – nem kell megijedni – nem azt jelenti, hogy influenzás, hanem azt, hogy véleményvezér. Korábban az országos tisztifőorvosi rendfokozat nem számított különösebben jelentős sarzsinak Magyarországon. Némi szakértelem kellett hozzá, meg valamennyi hozzáértés, ám mostantól ez is másképp lesz. Ha Müller Cecíila úgy látja, hogy ideje egészségügyi válsághelyzetet kihirdetni, akkor csak szól az illetékes miniszternek, aki akkor már nem Kásler Miklós lesz, és az ő javaslatára, Orbán Viktor ismét korlátlan időre kap teljhatalmat.

Ezzel azonban egyikük sem fog visszaélni, különösen Orbántól áll távol az ilyen, nem olyan ő, akiről ezt joggal feltételezhetnénk. Tehát nem úgy lesz, mint azt most nagyon sokan gondolják, vagyis, ha Orbánnak akut hiányérzete támad, mert hiányzik neki az egyszer már megízlelt korlátlan hatalom, csak odaszól Müller Cecíliának, hogy Nyunyóka, válsághelyzetre van szükségem, legyen szíves intézkedni. 

Ha mégis így tenne, Müller doktornő azonnal kikérné magának, elküldené Orbánt az anyjába, megmondaná neki, hogy a demokrácia nem játék, tessék komolyan venni a parlamentet, a felhatalmazást, valamint a magyar embereket. Úgyhogy, Orbánnak ilyen eszébe sem fog jutni, mert még egy miniszterelnök sem szereti, ha elküldik az anyjába, hiába tudja, hogy az emberek, amikor azt hiszik, hogy nem hallja, megteszik ezt naponta ezerszer. 

Vagyis, nem lesz gond ezzel, egészségügyi válsághelyzetet ezután is csak rendkívül indokolt esetben hirdetnek, például, amikor Mészáros Lőrincet és Tiborcz Istvánt kell ismételten helyzetbe hozni. Esetleg akkor, ha kiderül, hogy nem elegendő a Budapest-Belgrád vasútvonal iratainak tíz évre szóló titkosítása, meg kell hosszabbítani, hogy még a mostaninál is homályosabb feltételekkel lehessen hitelt felvenni a kínai bankoktól.