Moszkva tiltakozik egy készülő japán-amerikai hadgyakorlat ellen

HírKlikk 2024. október 12. 06:30 2024. okt. 12. 06:30

Határozott tiltakozását fejezte ki az orosz fél a moszkvai japán nagykövetségnek Tokió azon tervei miatt, hogy november elején közös hadgyakorlatokat tart az Egyesült Államokkal, egyebek között Hokkaido szigeten, Oroszország határaihoz közeli területeken – közölte pénteken az orosz külügyminisztérium.

A tárca szerint a japán diplomáciai képviseletet figyelmeztették „az elkerülhetetlen megfelelő ellenintézkedésekre az Oroszországi Föderáció védelmi képességének megerősítése és szuverenitásának védelme érdekében", valamint arra is, hogy "nem helyénvalóak a japán fél azon kísérletei, hogy 'aggodalmát' fejezze ki a vonatkozó orosz intézkedéseinkkel kapcsolatban".

A közlemény szerint a japán félnek felhívták a figyelmét arra, hogy az ilyen gyakorlatok „kategorikusan" elfogadhatatlanok, és hogy ezek évről-évre egyre nagyobbak, egyebek között azért, mert a régióhoz nem tartozó NATO-tagállamokat vonnak be a manőverekbe.

Az orosz fél ezzel kapcsolatban rendkívüli aggodalmának adott hangot.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom