MSZP: falfestmény helyett béremelést és panelprogramot!

HírKlikk 2021. szeptember 22. 13:45 2021. szept. 22. 13:45

A koronavírus-járvány elleni védekezés „frontvonalában" résztvevők anyagi megbecsülését és a panelprogram újraindítását sürgette az MSZP elnökhelyettese szerdán.

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón a csepeli Kossuth Lajos utca 88. elől jelentkezett- A panelház falára ugyanis egy óriás képet festettek köszönetként a járvány elleni védekezésben résztvevőknek.

Az ellenzéki politikus szerint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Németh Szilárd államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd, Csepel kormánypárti polgármestere úgy gondolta, egy falfestmény is elég megköszönni a védekezésben résztvevők munkáját. Az igazi megbecsülést és a tiszteletet béremeléssel lehetne kifejezni a több tízezer szociális szférában, egészségügyben dolgozónak, valamint a rendőröknek, honvédeknek, pedagógusoknak – hangoztatta, és javasolta a minimálbér adómentessé tételét is.

Megjegyezte, a csepeli panelépületet, ha már egyszer felállványozták és lefestették, előtte le is szigetelhették volna.

Komjáthi Imre azt ígérte, ha a jövő évi parlamenti választáson ellenzéki győzelem születik, újraindítják a panelprogramot és önrész befizetése nélkül is lehetőségük lesz az embereknek felújítani lakásukat.