MSZP: Orbán rendszere ugyanazt teszi, amire 63 éve nemet mondtak a magyarok

HírKlikk 2019. november 5. 07:13 2019. nov. 5. 07:13

Tóth Bertalan, az MSZP elnök-frakcióvezetője az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában hétfőn úgy értékelte, hogy szerinte a mai elnyomó hatalom, Orbán rendszere ugyanazt teszi, amire 63 éve nemet mondtak a magyarok: üldözi a vélemény szabadságát, kontrollálja a sajtót, megsérti a jogegyenlőséget, tiporja a jogbiztonságot, tagadja a szolidaritást.

A politikus szerint sem Áder János köztársasági elnök, sem Orbán Viktor miniszterelnök nem értette meg az október 13-i önkormányzati választás üzenetét, hogy elég volt a fideszes kiskirályokból, a korrupcióból. Ha megértették volna az üzenetet, nem kellene a Háznak döntenie két, a magyar demokrácia aláásásában tevékenyen szerepet vállaló fideszes káderról, Polt Péterről és Handó Tündéről. Jelezte, nem fogják támogatni megválasztásukat.

Kitért arra, hogy 1956 novemberében a Nyugat szemet hunyt Magyarország megszállása felett, ma Orbán Viktor huny szemet, sőt támogat egy olyan akciót, amely egy szabadságát szerető nép ellen irányul. Szerinte a miniszterelnök ezzel "szembeköpi" az 1956-os hősöket. Ha azzal nincs probléma, hogy Szíriába szíreket telepítenek be, akkor azzal sem volt probléma, hogy svábokat telepítettek ki Magyarországról és magyarokat telepítettek be Magyarországra - kérdezte.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kifogásolta azt, hogy a képviselő párhuzamot von aközött, hogy szír embereket segítenek abban, hogy a saját szülőföldjükre visszatérjenek, azzal, hogy felvidéki magyarokat telepítettek át Magyarországra.

Szóvá tette, hogy nincs olyan félév, amikor az ellenzék ne temetné a magyar sajtószabadságot, miközben a legolvasottabb hírportál az ellenzék "vitorlájába fújja a szelet". Szerinte az önkormányzati választáson a választók többsége a bizalmáról biztosította a kormányt, Polt Péter pedig azért támadják politikai érvekkel, mert nem tudják szakmai érvekkel támadni.

Forrás: MTI