Nagy öröm és hatalmas felháborodás a rendőrségen

HírKlikk 2020. január 6. 13:22 2020. jan. 6. 13:22

A Független Rendőr Szakszervezet főtitkára, Pongó Géza, a Népszavának elmondta, hogy a rendőrök nagy örömmel fogadták a karácsonyi bejelentést, ami alapján bruttó 500 ezer forintot kaptak, de elégedettségük nem felhőtlen, mivel ezt az összeget csak a hivatásosok kapták meg, ami feszültségeket generál. A nagyjából 50 ezer rendőrségi dolgozóból csak 36-37 ezren jogosultak az 500 ezer forintra.

A szakszervezeti vezető a lapnak elmondta, a rendőrségnél mintegy 50 ezren dolgoznak, közülük 36-37 ezren hivatásosok, a többiek hagyományos munkaviszonyban vagy rendvédelmi igazgatási szolgálati (RIASZ) viszonyban – ahogy a testületnél mondják: riaszosként – dolgoznak. A klasszikus munkaviszonyban dolgozók és riaszosok pedig kivétel nélkül elestek a juttatástól – mondta Pongó Géza.

A főtitkár az ellentmondásos helyzetet azzal jellemezte, hogy akad olyan osztály, ahol ugyanolyan munkát végez egy riaszos és egy hivatásos jogász, de csak az egyikük kapta meg a bruttó 500 ezer forintot. Nagyon nagy a felháborodás, igazságosabban kellett volna elosztani a pénzt – mondta Pongó Géza. A főtitkár megemlítette azt is, akármilyen fontos volt az év végi juttatás, az csak egyszeri összeg, s nem helyettesíti az igazságos fizetésemelést.

Forrás: Népszava