Nagyon kínos szavazást bukott el újra a Fidesz a szombathelyi közgyűlésben

HírKlikk 2019. március 28. 08:29 2019. márc. 28. 08:29

A többségbe került ellenzék megfutamította a Fideszt a szombathelyi közgyűlésben a migráció kérdésében. Az Éljen Szombathely, a Jobbik és a Pro Savaria támogatásával ugyanis elfogadták, hogy a város felállít egy migrációs bizottságot, aminek a feladata lesz kivizsgálni, hogy a Fidesz-kormány alatt hány letelepedési kötvényes érkezett az országba, illetve a város mennyire volt érintett az illegális bevándorlásban.

Nemény András (MSZP) a vita során többször is emlékeztette a fideszes városatyákat, hogy a bevándorlásra vonatkozó lózungjaikat tisztába szeretné tenni a közgyűlési többség: így kiderülhet, hogy valódi veszélyt jelent-e a városra nézve az unásig hangoztatott bevándorlás, illetve a Fidesz által beengedett letelepedési kötvényesekről is képbe kerülhet a város.

A Fidesznek érzékelhetően nem tetszett a javaslat, ezért a szavazáson nem támogatták a bizottság felállítását, az ellenzéki többség azonban megszavazta a migrációs bizottság felállítását. 

Fontos megjegyezni, hogy korábban a közgyűlésen már elfogadták a bizottság felállítását, azonban azt nem írta alá Puskás Tivadar fideszes polgármester, ezért kellett újra tárgyalni.

Forrás: Hírklikk