Ne a magyarok és a lengyelek lépjenek ki!

HírKlikk 2020. november 23. 17:52 2020. nov. 23. 17:52

„Európai Uniót a hülye magyarok és lengyelek nélkül” – ezt követelte a második német közszolgálati televízió „Heute-show” (Mai Show) című szatirikus műsora, amely nem először bírálta élesen Orbán Viktort. Konkrétan a következő – egyszerű – megoldással képzeli ezt el: a többi 25 tagállam kilép, ezzel fel is oszlott az unió, majd azonnal megalakítják az Európai Unió a Hülye Lengyelek és Magyarok Nélkül-t. Ezzel ráadásul hatalmas, tiszta megtakarítást lehetne elérni, mert a két ország a legnagyobb kedvezményezettek között van – hangzott el.

Az Európai Unióval kapcsolatos blokkban a műsorvezető kérdésére, hogy a EU-nak van-e esélye a Kína által vezetett ázsiai piaccal szemben, a tudósítót alakító színésznő először jót nevetett már a kérdésen is, aztán világos választ adott: nincs semmiféle esély. Úgy vélte azonban, hogy ez elsősorban az EU-n múlik, amely még a legnagyobb szükségben sem képes arra, hogy összetartson. Ehelyett tűri, hogy Orbán, ez a „magyar gulyás fülekkel” és lengyel „gengszter-kollégája” megzsarolja – ismertette a Focus online.

A „tudósító” javaslata: a lisszaboni szerződés 50. cikkelye kimondja, hogy bármely tagállamnak jogában áll kilépni az unióból. Így a megoldás egyszerű: a 25 tagállam kilép, ezzel fel is oszlott az unió, majd azonnal megalakítják az Európai Unió a Hülye Lengyelek és Magyarok Nélkül” elnevezésű szervezetet. Ezzel hatalmas tiszta megtakarítást lehet elérni, mert a két ország a legnagyobb kedvezményezettek között van. Ebből 15 milliárdot azonnal odaadunk a bajban lévő olaszoknak és spanyoloknak, a fennmaradó mintegy két milliárdot meg elköltjük valamire – indítványozta a „tudósító”. 

Angela Merkel a csütörtöki videokonferencia utáni sajtótájékoztatóján ismertette a tanácskozáson a témáról elhangzottakat, és azt mondta, „érdekes” volt, de Merkel kivételével mindenki más üvöltött volna – jegyezte meg az adás. 

A műsort a német hetilap ismertette a honlapján. Az eredeti műsor itt tekinthető meg. A Magyarországról és Lengyelországról szóló rész kb. a 26. percnél kezdődik. 

 
Forrás: Hírklikk