Nehéztüzérség Berlin ellen

Dr. Dávid Ferenc       2021. április 7. 17:15 2021. ápr. 7. 17:15

2021. április 6. (kedd) Most olvastam, hogy a Hertha focicsapat azonnali hatállyal kirúgta Petry Zsolt kapusedzőt azért, mert egy interjúban megfogalmazta a véleményét. Érdekes módon, a Hertha szerint Gulácsi szabadon kinyilváníthatja a véleményét, Petryt azonban ugyanezért kirúgták. (…)Nem vagyok futballrajongó, nem követem a nemzetközi futball történéseit, s talán jobb is, ha a suszter megmarad a kaptafánál, azt azonban egyre többször látom, hogy a konzervatív véleményeket üldözik, szankcionálják. A valódi liberálisoknak kellene leghangosabban tiltakozniuk ez ellen. Én hiszek a vélemény szabadságában, és felháborít a véleményterror, legyen az akár a bal-, akár a jobboldalon. (Novák Katalin miniszter)

2021. április 7. (szerda) Ki kell állni Petry Zsolt mellett! A Hertha kiváló kapusedzője pusztán azért vesztette el az állását, mert elmondta a véleményét egy interjúban. A véleményét! Mellesleg igaza volt: Európa felszámolta magát az eszetlen migrációval! Kirúgásával azt is elintézték a véleményterroristák, hogy várhatóan nehezen tud majd új munkát találni, mert a vasököl arra is lesújt, aki esetleg adna neki. Nagyon remélem, hogy Gulácsi Péter kiáll majd mellette is. (Kocsis Máté frakcióvezető)

2021. április 7. (szerda) „Szólaljunk fel a gyűlölet ellen, legyünk elfogadóbbak és nyitottabbak” – a magyar válogatott első számú kapusa így zárta a gondolatait bő egy hónappal ezelőtt. Hát eljött a pillanat, kedves Péter! Tegyél a gyűlölet ellen, legyél elfogadó és nyitott, vedd védelmedbe honfi- és sporttársadat, aki nem tett egyebet, csupán a sokszínűség egyik árnyalatát vázolta fel.(…) Petry Zsolt nem maradhat egyedül. Ez a mi felelősségünk. Csapata van, csak le kell igazolni. (Novák Miklós – Magyar Nemzet)

Számomra mem volt kérdés, hogy a Fidesz korifeusai és a kormányzati szócsőként használt Magyar Nemzet totális támadást indítanak a Hertha BSC ellen. Megfújták a kürtöket, peregnek a harci dobok és már nem sokáig kell várnunk arra sem, hogy a péntek reggeli miniszterelnöki igehirdetésen meghalljuk a hivatalos hadüzenetet is. Írásom kezdetén hangsúlyozom, hogy Petry Zsoltot áldozatnak tekintem, aki azonnali elbocsátását első sorban a Magyar Nemzet nevet viselő szennylapnak köszönheti.

  1. Mivel az ügy nem csak Magyarországot érinti, Novák Katalin – a Fidesz nemzetközi ügyekért felelős alelnöke – azonnal ringbe szállt. Az addig rendben van, hogy nem ért a focihoz, de hol olvasta (hallotta), hogy a „Hertha szerint Gulácsi szabadon kinyilváníthatja a véleményét”?! Vagy azt hitte/hiszi a jóságos miniszter asszony, hogy Gulácsi Péter is a Hertha labdarúgója? Ha így van, akkor tényleg jobb, ha marad a kaptafánál, illetve a családügyeknél. Novák Katalin továbbra is higgyen csak a véleményének szabadságban, de egy német focicsapatnál más értékek is számítanak. Előrébb járnak nálunk, nem csak a foci tekintetében.

  2. Kocsis Máté frakcióvezető – Budai Gyula és Kövér László mellett – a párt ökle, és ennek megfelelően, azonnal lesújtott. Gulácsi Péter nem tehet Petry elbocsátásáról, korunk legjobb magyar kapusa az általa vallott értékeket osztotta meg a nyilvánossággal. Petry Zsolt erre reflektált és hozzáfűzött néhány Fidesz-konform gondolatot. A Fidesz eszmeisége, a Fidesz (és Orbán) migrációs politikája, a Fidesz homofóbiája nem fér össze a Hertha értékrendjével. Az itthon megszokott alpári kinyilatkoztatások Berlinben nem elfogadhatóak. Kocsis mostani bejegyzésének tartalmát és stílusát sem preferálnák Németországban, szerencséjükre és szerencsénkre Máté mester átkozódásai nem érnek el Berlinig.

  3. A cselédsorban lévő Magyar Nemzet (és publicistája) már tudja, hogy nagyon „mellélőttek” a Petry interjúval. Az óvatlan trénerrel és a klubbal nem egyeztették a szöveget, így került Petry Zsolt az utcára. Mivel a „nemzetesek” nem vállalnak felelősséget Petry sorsáért, egyszerűbb most Gulácsi Pétert belerántani az ügybe és befeketíteni. Nem Petry Zsoltot bántva írom, de mindenképpen szarkazmussal ajánlom figyelmébe, hogy

  4. jöhet a Fradihoz, a Vidihez vagy a Felcsúthoz kapusedzőnek, a többi csapat úgysem tudja megfizetni, ráadásul mindhárom megbízható NER-klub,

  5. mehet a válogatotthoz is trénernek, kérdés, hogy ehhez Marco Rossi és Gulácsi Péter mit szólna, de csatlakozhat a Magyar Labdarúgó Szövetség apparátusához is,

  6. igazoljon le a Magyar Nemzet „csapatához”, sportrovatukban végre lesz egy hiteles – több idegen nyelvet beszélő – futballszakértő.

Komolyra fordítva. Petry Zsolt biztosan nem marad egyedül és munka nélkül, hiszen kiváló szakember. A legjobbakat kívánom neki, és jó szándékkal figyelmeztetem: akik most látszólag kiállnak érte, azokat nem érdekli személyes sorsa. Politikai tőkét kívánnak kovácsolni a Hertha-Petry afférból, és bárkit feláldoznak aljas céljaik megvalósulása érdekében. Várjon inkább egy jó ajánlatot Hollandiából, Belgiumból vagy Törökországból. Jó kapusnak szerencséje van, és Petry kiváló kapus volt. Magában bízzon és ne a megfakult mezben ordítozó komisszárokban!

Óva intem Petry Zsoltot, hogy „hazaigazoljon”.