Nekiesett a városvezetésnek az egykori zuglói főkertész

Csanádi Dávid 2019. december 15. 17:30 2019. dec. 15. 17:30

Megyeri Szabolcs durva vádakkal illeti a városvezetést, azonban közösségi oldalán tett bejegyzése alapján, nem egészen egyértelmű, hogy pontosan mi is zavarja.

A korábban Zuglóban, Karácsony Gergely mellett tevékenykedő Megyeri szerint aljas politikai támadás érte a Főkertet, amikor az új budapesti városvezetés várhatóan leváltja Szabó József igazgatót.

A „modern Bálint gazda” cím ellen tiltakozó, ám mégis a média, főleg az internetes megjelenései hatására ismertté vált kertészmérnök posztjában ugyan ellenzi a Főkert lefejezését, és politikai támadásnak nevezi – a városvezetést pedig álzöldnek titulálja – azonban a bejegyzés alapján, nem biztos, hogy ez a fő problémája.

Főleg azzal van ugyanis elfoglalva, hogy miért csak négy munkanap áll a rendelkezésükre az esetleges jelentkezőknek arra, hogy beadják pályázatukat Szabó megüresedett munkahelyének betöltésére.

Ez pedig arra utal, hogy Megyeri maga is szívesen lett volna Főkert-vezér, és alighanem sérti, hogy a Fővárosi Önkormányzat nem kérte fel erre a feladatra, annak ellenére, hogy mint fent írtuk, Karácsony Gergely mellett dolgozott a XIV. kerületben.

A kertészmérnök egyébként azt is kifogásolja, hogy az „új vezetőnek nem kell kertésznek lennie...elég, ha közgazdasági, jogi vagy műszaki végzettsége van”.

Nem szeretnénk vitába szállni senki oldalán, de meg kell jegyeznünk, hogy egy ilyen állás betöltése nem feltétlenül igényel közvetlen szakmai felkészültséget, bőven elég, ha a megfelelő középvezetők kertészeti szakemberek.

A Főkert korábbi vezérigazgatójának leváltásáról egyébként mi is írtunk, miután az mfor.hu korábban arról számolt be, hogy az önkormányzat új vezetése átvilágította a céget, és kiderült, hogy a Főkert a munka jó részét kiszervezte alvállalkozóknak, akik újabb alvállalkozókat vettek ehhez igénybe. Ezek aztán részben a Főkert dolgozóival végzik el a munkát hétvégenként.