Nem a „dollárbaloldal”, hanem a Fidesz árusítja ki Magyarországot

HírKlikk 2023. november 24. 07:45 2023. nov. 24. 07:45

Jogi rémálomnak nevezi Magyar György ügyvéd a fideszes Kocsis Máté által jegyzett szuverenitásvédelmi törvény tervezetét. Első pillantásra a javaslat értelmezhetetlen, alkalmazhatatlan, és teljesen felesleges – szögezi le a blogjában. A NER pedig mintha magával menne szembe, mert nem az ellenzék, hanem az aktuális hatalom szolgáltatja ki Magyarországot a nemzetközi – a nyugati és mostanában a keleti – multiknak.

Úgy hiányzott tehát nekünk ez a törvénytervezet, mint üveges tótnak a hanyatt esés – szögezi le a Magyar Ügyvéd Blog legfrissebb bejegyzése külön kitér arra, hogy a törvény egyik pontja szerint felállítanák az úgynevezett Szuverenitásvédelmi Hivatalt (SZVH), egy újabb autonóm államigazgatási szervet, mégpedig az alkotmányos önazonosság védelme érdekében az alaptörvény R) cikk (4) bekezdése alapján (amely leszögezi, hogy Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége). „Az egykori, rosszul csengő nevet viselő Államvédelmi Hatóság (AVH) helyett?” – teszi fel a költői kérdést a blogbejegyzés, amely pontról pontra sorra veszi, hogy mi lesz ennek az új („természetesen a kormánytól teljesen független”) szervezetnek a feladata, ami nem más, mint – idézi a tervezetből – „feltérképezi és vizsgálja azon szervezeteket, amelyek külföldről származó́ támogatás felhasználásával megvalósuló́ tevekénysége befolyást gyakorolhat a választások kimenetelére...feltérképezi és vizsgálja azon szervezeteket, amelyek külföldről származó́ támogatás felhasználásával a választói akarat befolyásolására irányuló́ tevekénységet folytatnak, vagy ilyen tevekénységet támogatnak”.

Az új hivatal vizsgálati tevekénységével összefüggésben pedig (szintén idézetek következnek):

a) feltárja és vizsgálja a más állam, valamint − jogi státuszától függetlenül − külföldi szerv vagy szervezet és természetes személy érdekében végzett

aa) érdekképviseleti tevékenységeket – ide nem értvé a diplomáciai, illetve a külképviseletek, valamint a szakmai érdekképviseleti szervezetek által végzett tevekénységet –,

ab) információk manipulálására irányuló és dezinformációs tevekénységeket,

ac) a demokratikus vita, valamint az állami és társadalmi döntéshozatali folyamatok befolyásolására irányuló́ tevekénységeket, ideértvé az állam közhatalma feladatait gyakorló́ személyek tekintetében e személyek döntéshozatali eljárását befolyásoló́ tevekénységét,

b) feltérképezi és vizsgálja azon szervezeteket, amelyek külföldről származó támogatás felhasználásával megvalósuló tevekénysége befolyást gyakorolhat a választások kimenetelére;

c) feltérképezi és vizsgálja azon szervezeteket, amelyek külföldről származó́ támogatás felhasználásával a választói akarat befolyásolására irányuló tevekénységet folytatnak, vagy ilyen tevekénységet támogatnak, ha azok Magyarország szuverenitását sérthetik vagy veszélyeztethetik.

Eljött az igazság pillanata. Leleplezzük például azokat az idegen törekvéseket, amelyek a demokratikus vita, valamint az állami és társadalmi döntéshozatali folyamatok befolyásolására irányulnak” – jegyzi meg szarkasztikusan a poszt, majd így folytatódik: „De köszönjük, ez itthon is hibátlanul működik, mert nem kell idegen segítség a demokratikus társadalmi vita ellehetetlenítéséhez. Ezt megoldja a Fidesz”. Ami pedig az információk manipulálását illeti, szintén nincs aljas külföldi beavatkozásra szükség. Megy ez nekünk magunktól is – jegyzi meg Magyar György.

Ahhoz sem kér a NER támogatást, hogy miként kell külföldi, a nemzeti érdekkel szembemenő gazdasági szempontokat érvényesíteni. Van már nálunk egy jól bevált mechanizmus. „A NER az előterjesztéssel mintha magával menne szembe, mert az aktuális hatalom szolgáltatja ki Magyarországot a nemzetközi – a nyugati és mostanában a keleti – multiknak. Ezek után a törpe kisebbséget képviselő „dollárbaloldal” mit árthat még nekünk?” – olvasható az írásban.

Az SZVH, úgy, mint az ötvenes évekbeli ÁVH, mégis ezt fogja vizsgálni. Nem azt, hogy a Fidesz miként árusítja ki Magyarországot. Vélhetően az új hatóság érdeklődési körén kívül marad az is, hogy a NER százmilliárdokat költ a befizetett adóforintokból saját polgárainak hülyítésére” – húzza alá Magyar György. Végül megállapítja: „Az már csak további adalék, hogy térden állva könyörgünk az EU-s pénzekért, miközben ilyen törvénnyel zúzzák szét a maradék jogállamot és demokráciát. De nyilván ezért is az Európai Bizottság elnöke és Soros György fia felel, akiket plakátokon gyaláznak”.

(A Hírklikken több cikk is megjelent már a témában, például ez, vagy ez.) 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom