Nem lesz sétagalopp az újabb ciklus Leyennek

HírKlikk 2024. június 19. 18:10 2024. jún. 19. 18:10

A Bizottság régi-új elnökének fel kell kötnie az alsót, mert ha megszavazzák az újabb mandátumát, akkor jókora jelzáloggal vág neki a további öt évnek – új a politikai környezet és főleg Ukrajna támogatása kerül veszélybe – világít rá Brüsszelből Carsten Volkery. Úgy látja, hogy kemény idők jönnek Brüsszelben, mivel a következő fél évben Magyarország lesz a soros elnök, a franciáknál a Nemzeti Tömörülés veheti át a kormányzást, és novemberben jöhet Donald Trump.

A G7 találkozóján a minap amerikai nyomásra megállapodtak, hogy 50 milliárd dolláros kölcsönt vesznek fel Kijev javára, és hogy a törlesztés a befagyasztott orosz állami javakból megy. A Handelsblatt rámutat, hogy pont itt végezhet nagy rombolást az Orbán-kormány, mivel a részleteket a pénzügyminiszterek dolgozzák ki és egyhangú döntés szükséges. Az oroszbarát magyar miniszterelnök már több határozatot blokkolt.

És ezúttal támogatást kaphat Párizsból, ha Bardella kerül az új kormány élére. Ráadásul, ha a novemberi amerikai elnökválasztásig nincs egyezség, Trump derékba lőheti az egész tervet. Már így is berzenkedik, hogy az ukránoknak az isten pénze nem elég. Viszont ha nem érkeznek újabb milliárdok, Ukrajna csak a jövő év elejéig tud kitartani.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom