Nem támogatja tovább a 168 Órát és a Klubrádiót a Brit Média Kft.

HírKlikk 2020. szeptember 30. 18:45 2020. szept. 30. 18:45

A betegesen gyanakvó helyzet miatt, nem támogatják többé a baloldali médiát – mondta a Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija a HVG-nek adott interjúban.

Köves Slomó azt mondta: 2015-től kezdődően azért nyújtottak segítséget a súlyos anyagi gondokkal küzdő 168 Órának és a megszűnés előtt álló Klubrádiónak, mert azt gondolták, hogy ezeken a felületeken lehetőségük lesz a számukra fontos társadalmi és kulturális üzenetek eljuttatására.

„Öt-hat év keserű tapasztalatai után, fel kellett ismernünk, hogy a nyilvánosság politikai polarizáltsága és a hideg polgárháborús viszonyok miatt, a helyzet egyelőre nem érett az általunk képviselt értékelvű megközelítésre" 

– hangsúlyozta az interjúban a rabbi, majd hozzátette:

„(...) Be kellett látni, hogy ez a modell nem működőképes. Így támogatóink úgy döntöttek, hogy további két lépéssel hátrébb lépünk. A folytatáshoz egy olyan szakmai befektetőt kerestünk, aki komoly szakmai vízióval a további fenntartható működés lehetőségét tudja biztosítani. Őt a Pesti Hírlap tulajdonosa, Milkovics Pál személyében találtuk meg. Átadtuk számára az irányítási jogokat, és a folyamat végén a tulajdonosi jogokat is átadjuk."