Nem tudni miből, de szépen termel a Fradi-stadion

HírKlikk 2020. július 11. 14:09 2020. júl. 11. 14:09

Egyre jobban megy a szekér a Fradi otthonául szolgáló Groupama Arénának. Működésének legjobb évét zárta 2019-ben az üzemeltetésért felelős cég – 75 százalékos plusszal fejezték be a tavalyi évet.

A használatba vétel óta folyamatosan egyre jobb és jobb évet tudnak zárni, a trend pedig tavaly sem tört meg. Olyannyira nem, hogy az értékesítésből származó árbevétel 3,8 milliárd forintról 5,1 milliárdra nőtt – közölte a pozitív szaldós mérleget az mfor.hu.

Az azonban, hogy ez a növekedés mely tevékenységnek köszönhető, nem derül ki a kiegészítő mellékletből. Ilyen részletes lebontást ugyanis nem közölt a stadiont üzemeltető Lagardere Sport Hungary Kft. Csupán annyi derül ki a dokumentumból, hogy a „2019-es évben tovább növekedett a stadion igénybevétele egyrészt a nagyobb számú lejátszott mérkőzés okán (az FTC sikeres nemzetközi kupa szereplése kapcsán), másrészt az egyéb rendezvények számának emelkedése miatt. Ennek eredményeként emelkedett meg az árbevétel volumene."

A bevételek jókora növekedésével párhuzamosan, a ráfordítások szerényebb mértékű növekedést mutattak. Igaz, a személyi jellegűek 70 százalékkal ugrottak meg, ám ez nominálisan töredéke az összkiadásnak. 202,6 millió után, tavaly 345,4 milliót fizettek ki személyi jellegű kiadásként. A költséget a béremelés dobta meg, hiszen a 2018-as bruttó 713 ezer forintos átlagbér tavaly úgy növekedett 1,09 millió forintra, hogy közben még két dolgozóval bővült is a cég létszáma. Az átlagos statisztikai létszám 19 fő volt már.

A 2018-as évvel ellentétben, azonban hiába a növekvő nyereség, a cég tulajdonosai ezúttal nem döntöttek osztalékfizetésről. 2018-ban 130 millió forintot vettek ki a cégből.