Németh Szilárd „kegyeleti megemlékezése"

Gusztos István 2021. december 8. 18:18 2021. dec. 8. 18:18

A „pacalkirály" eddig sem finomkodásairól volt ismert – de ezzel túlment minden határon.

A gyalázatos, ugyanakkor kétségtelenül hibbant „eszmefuttatásra" Kiss János nyilasok általi meggyilkolásának évfordulója alkalmából került sor.

Önmagában megdöbbentő, hogy a magyar katonai ellenállás vezetője meggyilkolásának – nem nevezem „kivégzésnek", mert esetleg úgy értékelhetik néhányan, hogy a nyilas hatalomnak valamiféle „legitimitást" tulajdonítok – évfordulóját összehozza az új német kormány programjában lévő „fenyegetéssel": „az új német koalíciós program aláírói nemcsak saját országukat, hanem egész Európát meg akarják változtatni, meg akarják alapítani az »új birodalmat«, az európai egyesült államokat, elvéve ezzel a nemzetállamok, így Magyarország szuverenitását is”.

Ugyanakkor Németh Szilárd van annyira bunkó és elvetemült, hogy ilyesmi kiteljék tőle. Előtte ezeket is mondta:

„ma ugyanolyan, Magyarország keresztény kultúráját, nemzeti örökségét, a magyarok jövőjét fenyegető erőszakos kihívásokkal kell szembenézni, mint 1944-ben”.

Felsorolta, mi mindentől kell tartanunk:

„meg akarják szüntetni nemzeti önazonosságunkat, magyarságunkat, keresztény hitünket, és fényes bevándorlójövőt szánnak nekünk. Szétzilálnák családjainkat is, elvennék tőlünk a saját gyermekeink nevelésének jogát, beengednék óvodáinkba és iskoláinkba az LMBTQ-szervezeteket."

Aki ilyesmiket mond, nem különbözik azoktól, akik semmit sem tudnak, vagy semmit sem akarnak tudni arról, milyen volt a Horthy-rendszer valósága, hová is jutott, hova juttatták az országot, a magyar társadalmat a német megszállás előtt is; mit jelentett az akkori hatalom képviselte „keresztény kultúra".

De mindezt éppen Kiss Jánosra emlékezve… Igazán fölháborító!

Mert ez a „kegyeleti megemlékezés" éppen nem illik Kiss Jánoshoz – sokkal inkább azokhoz, akik meggyilkolták.

Semmit sem szólok, ha ilyen tartalmú beszédet Toroczkai vagy valamelyik betyárvezér tart – de a magyar kormány tagja, a magyar kormány képviseletében

Igen, a magyar kormány képviseletében, az EU-tag Magyarország képviseletében: ez mindnyájunkra szégyen! Különösen, ha tudjuk: ez a bunkó, elvetemült figura ugyanazokat mondja, mint – lényegében hasonló színvonalon! – maga a miniszterelnök.