Németh Szilárd magyar Magyarországa

Föld S. Péter 2022. január 13. 14:45 2022. jan. 13. 14:45

„Mi magyar Magyarországot akarunk az utódainkra hagyni!” Ezt a veretes szöveget biggyesztette a fotó fölé Németh Szilárd, a Fidesz egyik alelnöke, civilben parlamenti államtitkár. A képen 13 férfiember látható, tekintetükben ott a szilárd elhatározás, hogy nem engednek a magyar Magyarországból, akinek ez nem tetszik, velük gyűlik meg a baja.

Tizenhárom férfiember néz a kamerába. Németh Szilárd nem tartotta fontosnak, hogy tájékoztasson bennünket arról, hogy kik ezek az emberek, anélkül is tudjuk, hogy kicsodák: csupa megbízható, rendes magyar férfiember, nő még véletlenül sem keveredett közéjük, a 2-vel kezdődő személyi számosok a konyhában szorgoskodnak, vagy unokát szülnek Kövér Lászlónak.

Nem tudjuk, miért épp Rogán Antal és társai kerültek fel a fotóra, miért őket választotta Németh Szilárd a magyar Magyarország vágyának illusztrálására. Lehet, kormányzati casting előzte meg a fotózást, hogy kiderüljön, kik tudják a leginkább magyarnak akarni Magyarországot.

Hogy milyen lehet egy magyar Magyarország, azt megint csak ránk bízza a szerző. Konkrét eligazítás híján a magunk sejtéseire vagyunk kénytelenek hagyatkozni. Azt kell gondolnunk, hogy magyar Magyarországot az különbözteti meg a másmilyen, például nem magyar Magyarországtól, hogy magyar Magyarországon magyar magyarok élnek. Magyarul: olyan magyarok, akiket Németh Szilárd, valamint hasonszőrű pártja, a Fidesz magyarnak tart.

Amúgy meg életszerű, hogy Magyarországon magyar emberek éljenek. Ha mások élnének itt, teszem azt, franciák, vagy németek, akkor nem Magyarország lenne ez az ország, hanem Franciaország, vagy Németország. Nem volna jó, ha Magyarországon németek és franciák élnének, mert akkor a magyaroknak – ha csak nem akarnak vegyülni másokkal – valahol máshol kellene élniük. Annak meg ugye, mi értelme volna.

Körülbelül annyi, mint az ilyen, s ehhez hasonló fotók készítésének és közzétételének. Úgyhogy, most már csak azt kellene kitalálnunk, hogy Németh Szilárd szerint ki számít magyarnak. Orbán Viktor nemrég még azt mondta, hogy magyar az, akinek az unokája is magyarul beszél. Most már nem mondja ezt a miniszterelnök, talán mert az unokáinak egy része családilag Spanyolországba költözött, és ki tudja, hogy ők ott a messzi Spanyolhonban milyen Magyarországot hagynak majdani utódaikra. Az viszont biztos, hogy három kárpátaljai és egy tunéziai születésű személy tegnaptól már nem magyar. Az ő állampolgárságukat, indoklás nélkül, tegnap ugyanis visszavonta Áder János államfő.