Németországban maradhat a Magyarországra való kitoloncolással fenyegetett afgán lány

HírKlikk 2023. szeptember 7. 18:30 2023. szept. 7. 18:30

Egy fiatal afgán lány, akit Magyarországra akartak visszatoloncolni, most egy bírósági ítélet nyomán mégis Németországban maradhat. Ügyvédje azzal érvelt, hogy Madina A-t nem lehet Magyarországra toloncolni, mert ott olyan hiányosságok vannak a menedékügyi rendszerben, amelyeket az Európai Bíróság is többször elítélt.

A bíróság elfogadta az érvelést, és megsemmisítette a kitoloncolásról szóló döntést. A Süddeutsche Zeitung szerint eleve világos volt, hogy a család védelemre szorul, mert az apa a NATO-nak dolgozott, és a tálibok hatalomátvétele miatt életveszélybe került. Az egész családnak sikerült feljutnia egy repülőgépre, amely Budapestre tartott. A kitoloncolásról szóló eredeti döntés arra hivatkozott, hogy Madina menedékkérelmét Magyarországon kellett volna kezelni. Most az ügyvéd a menedékkérelem újbóli németországi vizsgálatát kéri, de a lány addig is az országban maradhat.

A bajorországi, de országos tekintélyt élvező lap szerint az ilyen ügyek szembeállítják a bajorországi vállalkozókat képviselő szervezeteket a politikával, mert nagyon nagy hiány van ipari tanulókból és tanoncokból.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom