Nemzeti konzultáció – Hidvéghi Balázs: a kis- és középvállalkozások támogatása is fontos kérdés lesz

HírKlikk 2024. október 17. 20:00 2024. okt. 17. 20:00

A kis- és középvállalkozások támogatása is fontos kérdés lesz a hamarosan induló nemzeti konzultációban – közölte Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Facebook-oldalán csütörtökön.

Az államtitkár videójában arról beszélt: ahhoz, hogy a jövőben is sikeresek legyünk, új gazdaságpolitikára és új eszközökre van szükség.

„Brüsszel bele akarja kényszeríteni hazánkat egy gazdasági hidegháborúba, azt akarják, hogy adjuk fel függetlenségünket. A kormány ezért arról döntött, hogy az új gazdaságpolitika legfontosabb kérdéseiről megkérdezi a magyarokat és nemzeti konzultációt indít" – tette hozzá.

Elmondta: az új nemzeti konzultációban két kérdés is foglalkozik a kis- és közepes vállalkozások, valamint a multinacionális cégek helyzetével.

 „A multicégek az egész világon egyre nagyobb extraprofitra akarnak szert tenni, a gazdaságnak pedig egyre nagyobb részét akarják uralni, kiszorítva ezzel sokszor a helyi vállalkozásokat. Ezért álláspontunk szerint minden hazai kis- és közepes vállalkozás számára elérhető módon, tőkejuttatásra van szükség. A magyar kormány fellép az árakat egyoldalúan emelő és gazdasági erejükkel visszaélő multicégekkel szemben. Brüsszel azonban ezt ellenzi. Erről a kérdésről is szeretnénk tudni, hogy mit gondolnak az emberek" – mondta.

Hidvéghi Balázs hozzátette: a hamarosan induló nemzeti konzultációban mindenki elmondhatja a véleményét az új gazdaságpolitikáról. „Csak összefogással tudunk ellenállni a külső nyomásnak" – emelte ki.

A politikus videójához írt bejegyzésében úgy fogalmazott: „A célokat kijelöltük jövőre: uniós átlag feletti gazdasági növekedést, a bérek vásárlóerejének növelését, megfizethető lakást, és a kis- és közepes vállalkozások megerősítését szeretnénk elérni", ehhez pedig új gazdaságpolitikára és új eszközökre van szükség.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom