Nemzetközi sajtó: Orbán évek óta kampányol Soros ellen

HírKlikk 2020. november 26. 20:25 2020. nov. 26. 20:25

A nemzetközi sajtó széles körben beszámolt Orbán Viktor Soros György cikkére adott válaszáról. A Frankfurter Allgemeine Zeitung konzervatív német lap kiemelte, hogy Orbán Viktor „gazdasági bűnözőnek” minősítette Sorost, aki azzal szerezte a vagyonát, hogy spekulált, emberek millióit tette tönkre, sőt, egész nemzetgazdaságokat zsarolt.

Soros a múlt héten arra szólította fel az EU-t, hogy ne kössön kompromisszumot Magyarországgal és Lengyelországgal – emlékeztetett a szerző, és ismertette Soros állásfoglalását, és az abban Orbán Viktorról szóló megállapításokat. Orbán most azt állítja, hogy Soros ezzel nyílt parancsot adott az unió vezetőinek, hogy büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak beilleszkedni egy egységesülő európai birodalomba a globális és nyílt társadalom zászlaja alatt. 

A cikk részletesen ismertette, hogyan ábrázolja írásában Orbán a Soros György és közte fennálló szellemi ellentéteket, majd emlékeztetett rá, hogy Orbán évek óta kormányzati kampányokat folytat Soros ellen. Azzal rágalmazza, hogy a legkevésbé sem filantróp célokat követ, hanem saját érdekeit szolgáló különféle szervezetek globális hálóját szövögeti. És Orbán ezúttal újra állítja, hogy Soros György célja „a nemzeti döntéshozás leépítése, és az, hogy a döntéshozás folyamatát a globális elit kezébe adja” – írta a tudósító. 

(A cikk a neten még nem olvasható).

 
Forrás: Hírklikk