Niedermüller: legyen a bulinegyedből kulturális negyed

HírKlikk 2020. július 2. 21:30 2020. júl. 2. 21:30

„Fordítsuk át a bulinegyedet kulturális negyeddé. Ne az legyen, hogy az ide érkezők merev részegre isszák magukat és összekoszolják a kerületet” – mondta Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere a Józsefváros Újságnak adott interjújában, a bulinegyedben bevezetett csendrendeletről. A negyedben még a járvány ideje alatt vezettek be szigorú szabályokat, amiket a városvezetés megerősített a múlt héten – írja a 444.hu.

A polgármester most arról beszélt, hogy kulturális eseményeket akar rendezni az utcákon és zöld pontokat szeretne létrehozni a kerületben. Niedermüller megemlítette azt is, hogy a járvány miatt munka nélkül maradt személyek problémája nem csak az önkormányzatok feladata, hanem az államé is. Szerinte a teraszok nyitvatartási ideje nem döntő a kérdésben.

Hozzátette, hogy „ha a vendéglátósok garantálni tudnák, hogy este 10 után a teraszokon nem a tombolás, meg az üres üvegek falhoz csapkodása megy, hanem normális beszélgetés kávéval, sörrel, borral, akkor senkinek nem lenne kifogása. Mi nem teraszokat vagy éttermeket akarunk bezárni, hanem bizonyos magatartásformákat kizárni”. 

Forrás: 444.hu