Niedermüller Péternek ajánlott üzletet a Heti TV tulajdonosa

Harkai Péter 2021. február 24. 17:50 2021. feb. 24. 17:50

Miután antiszemitizmussal vádolta Erzsébetváros polgármesterét megvenné a kerülettől a kiürítendő volt stúdióépületben maradt Steinway-t Breuer Péter.

Újabb, több mint excentrikus gesztussal igyekszik felhívni magára a figyelmet a helyi tévécsatorna tulajdonosa, miután telekürtölte a főként jobboldali sajtót az általa „zsidótévéként” definiált vállalkozása hányattatásáról. Mint ismert, Breuer Péter fajüldözésként élte meg, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat újrahasznosítás miatt kiüríti azt az épületet amiben eddig a Heti TV működött. A városrész anyagi deficitjét célzó piaci alapú pályáztatás miatt Breuer úgy vélte, hogy „a DK-s Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzat kiszorítja a kerületből az Európában egyedülálló, zsidó tematikájú televíziót”.

Szerda délután azonban már egy meglepő tartalmú nyílt levélben kéri a kerületi polgármestert, adja el az épületben maradt világhírű márkaként ismert zongorát, amit ő nemes céllal adományozna el. 

A Heti Tv és a Breuerpress tulajdonosa szerda délután az alábbi nyílt levelet intézte Erzsébetváros polgármesteréhez:

„Tisztelt Polgármester Úr!

Nemrégiben jutott tudomásomra, hogy az egykori ERöMŰVHÁZ épületében, a Wesselényi utca 17. sz. alatt a kiürítés után még elszállításra vár az a Steinway zongora, amelyet a kerület előző alpolgármesterének és zongoraművész feleségének a közreműködésével sikerült megvenni, és amely hangszer egykor a világhírű bécsi Musikverein-ben szolgált.

Miután nem lehet tudni, hogy ennek a remek hangszernek mi lesz a sorsa, ezért úgy gondolom, az a legtisztességesebb, ha támogatóim és barátaim segítsége alapján, ajánlatot teszek az önkormányzatnak, hogy megveszem a zongorát. Ugyanazt az összeget fizetem ki, amennyibe ez került a megvételkor. Ezzel egyrészt megoldódhat a hangszer elhelyezésének a kérdése, de mellette az általam befizetett összeggel is lehet csökkenteni az önkormányzat állítólagos költségvetési gondjait.

Ezúttal szeretném azt is kifejezni, hogy amennyiben sikerül megállapodni a kerülettel, azaz megvehetem a zongorát, úgy abban az esetben a hangszert ingyenes használatra, adományként Erzsébetváros méltán világhírű oktatási intézményének, a Molnár Antal Zeneiskolának átadnám, mert úgy vélem, ez a hangszer ott lehet a legjobb helyen, az ott dolgozó kiváló tanárok és a hangszer segítségével a jövő Fischer Annie-jait, Kocsis Zoltánjait, Cziffra Györgyeit sikerül elindítani a pályájukon.”