Novák Előd: eljárást kellene indítania a Facebookkal szemben

HírKlikk 2019. május 24. 03:10 2019. máj. 24. 03:10

A jogalkotó fellépését tartja szükségesnek a Mi Hazánk Mozgalom a Facebook "cenzúrája, balliberális véleménymonopóliuma ellen" - jelentette ki a párt kampányfőnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Novák Előd elfogadhatatlannak nevezte, hogy az európai parlamenti (EP-) választási kampány hajrájában nem csupán a pártelnök, Toroczkai László oldalát tiltotta le a Facebook, hanem rendszeresen törli a Mi Hazánk Mozgalom és a párt szimpatizánsainak bejegyzéseit is.

Úgy vélekedett, hogy a Gazdasági Versenyhivatalnak is eljárást kellene indítania a Facebookkal szemben, mert monopolhelyzetet alakított ki a közösségi média területén. 

Példaként említette, hogy letiltották a hivatalos kampányplakátjukat ábrázoló bejegyzést, továbbá egy pécsi utcai standolásukról és egy teltházas szolnoki rendezvényükről készült fotót. Sőt egy olyan bejegyzést is, amelyben egyetlen mondat szerepelt: "Szavazzunk a Mi Hazánk Mozgalom listájára az európai parlamenti választáson!" - sorolta.

Szerinte a Facebook a kampány hajrájában az ellenzéki párt mozgósítását akarja megakadályozni.

Ebben a helyzetben a Mi Hazánk arra biztatja a szimpatizánsokat, hogy folytassák a megosztásokat és továbbra is legyenek aktívak a Facebookon, mert "sok lúd disznót győz" - fogalmazott.

Novák Előd kérdésre válaszolva elmondta: elsősorban adományokból finanszírozzák a párt választási kampányát. Emellett egy párttagtól felvett, 5 millió forintos magánkölcsönből, valamint abból a pénzből, amely a Mi Hazánk Mozgalom színeiben politizáló négy országgyűlési képviselő után jár. Ez havonta összesen 15 millió forint - mondta a kampányfőnök.

Forrás: MTI/Hírklikk